SEMRA İĞTAÇ - Avrupa'nın en prestijli sportif balıkçılık turnuvalarından biri olarak kabul edilen "Big Fish Çeşme 2024," bu yıl Avek’in ana sponsorluğunda 26-29 Eylül tarihleri arasında 17. kez düzenlenecek.

"Yakala Bırak Yaşat" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, hem amatör balıkçılık tutkunlarını hem de ünlü isimleri bir araya getirecek. Turnuvaya, Türk ve yabancı bayraklı 50'den fazla tekne ve 300'ü aşkın amatör balıkçının katılması beklenirken, yarışmacılar Çeşme Marina’dan denize açılarak Ege’nin sularında kıyasıya mücadele edecek.

Turnuvanın finali olan 29 Eylül’de, Sade Urla Restoran’ın düzenleyeceği gala gecesinde dereceye girenler açıklanacak ve denizlerimizin korunmasının önemi bir kez daha vurgulanacak. Türkiye’nin sportif balıkçılık dünyasının önde gelen isimlerinden Ertuğrul İçingir’in liderliğinde ve başhakemliğinde gerçekleşecek turnuvayı yaklaşık 10 bin kişi takip edecek. Turnuva, iş dünyasından ve cemiyet hayatından tanınmış simalarla birlikte Avrupa başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden gelen misafirleri de ağırlayacak.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen amatör balıkçıların katılacağı Avek Big Fish Çeşme 2024, "Sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanma" anlayışını temel alıyor. Yarışmacılar, en büyük balığı yakalamak için rekabete girerken, yakalanan balıklar ölçüm işleminin ardından tekrar denize bırakılacak. Turnuva, balıkçılık sporunun daha geniş kitlelere tanıtılması ve bilinçli avlanmanın teşvik edilmesini amaçlarken, çevreye duyarlılık konusuna da dikkat çekecek. Heyecan dolu yarışma, sosyal medyada "bigfishturkey" Instagram hesabından takip edilebilecek.

Bu yılki turnuvanın sponsorları arasında Avek Otomotiv’in yanı sıra Extranet, Furuno, Odyssey ve Vicem Yatch Silver bulunuyor. Yarışmacı formaları Cresta tarafından sağlanırken, gala yemeği sponsoru ise Sade Urla olacak.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ