Razaman Bayramı geldi. Vatandaşlar üç gün tatil yapacak. Peki havaların da güzel olduğu şu günlerde İzmir'de bayramda nerelere gidilir? İzmir'de bayramda gezilecek yerler nereler?
İşte Ramazan Bayramı'nda İzmir'de gezilecek yerler
Seferihisar
İzmir'e en yakın ilçelerden biri olan Seferihisar bayramda gezmek için ideal bir yer. Huzurlu bir gün geçirmek isterseniz kamp sandalyenizi de alıp Seferihisar Akarca Plajı'na gidip güneşin ve huzurun keyfini çıkartabilirsiniz. Bir başka seçeneğiniz ise de Akkum. Akkum plajına gidip pırıl pırıl deniz eşliğinde huzurlu dakikalar geçibilirsiniz. Sığacıkta gezip deniz kenarında oturup, keyifli bir bayram geçirebilirsiniz.
Urla
İzmir'e yakın ilçelerden biri de Urla. Bayram tatilinde Urla'ya gidip yenilenen iskelede uzun bir yürüyüş yapabilir, denizin ve doğanın tadını çıkartabilirsiniz.
Çeşmealtı, Sanat Sokağı, Bademler Köyü'nü ziyaret edebilir, huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
Çeşme
Bayram tatilinde en çok akının yaşandığı ilçelerden biri de Çeşme. Çeşme'ye gidebilir Çeşme Marina, Çeşme Kalesi, İnkilap Caddesi, Alaçatı, Ildır Köyü'nde gezebilirsiniz.
Nazarköy
Bir diğer seçeneğiniz de Nazarköy. Kemalpaşa'da bulunan Nazarköy'de özellikle bu bahar aylarında gezmek ayrı bir keyif. Burada doğa yürüyüşü yapabilir, dere kenarında vakit geçirebilirsiniz. Köylülerin kendi ürettikleri ürünlerden alabilir, boncuk atölyelerini ziyaret edebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.
Nazarköy gezisi için kahvaltı ve köyün içini gezmek için yarım gününüzü ayırmanız yeterli. Köy içinden başlayan doğa yürüyüş parkurunda yürümek ve Nazarköy kanyonunu görmek istiyorsanız tam gününüzü burada geçirmeniz gerekebilir. Çünkü yürüyüş alanı 5km’lik geniş bir alanı kapsıyor. O nedenle sabahın erken saatlerinde gelip önce bu parkuru tamamlayabilirsiniz.
Şirince
Bir diğer seçenek ise İzmir'in en meşhur köylerinden biri olan Şirince. Şirince'nin film seti gibi olan sokaklarında gezebilir, köylülerin ürettiği ürünlerden alabilir. Müthiş manzaralı kafelerinde kahvenizi içebilirsiniz.
Merkezindeki envai çeşit ev yapımı sabun, el işleri, zeytinyağı ürünleri satılan köy pazarı, şarapevleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarındaki tarihi Rum evleri görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca köyün kuzeyindeki Hodri Meydan Kulesi‘nden köy manzarası da bir harika.
Efes Antik Kenti
Tarihe meraklı bir kişiyseniz ailenizle birlikte gitmeyi tercih edeceğiniz yerlerden biri de Efes Antik Kenti olabilir. İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan tarihi yerde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.
Efes Antik Kenti’nin İçindekiler
Artemis Tapınağı
Dünya üzerindeki ilk mermer tapınak olarak bilinen Artemis Tapınağı, İzmir Efes Antik Kenti içindeki görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tanrıça Artemis için yapılan bu tapınak, bölgenin sembolleri arasında gösteriliyor.
Celsus Kütüphanesi
Romalılar döneminde inşa edilen Celsus Kütüphanesi, Antik Çağın üçüncü büyük kütüphanesi olarak biliniyor.
Antik Tiyatro
Dünyanın en büyük antik tiyatrosu kabul edilen Efes Antik Tiyatro, günümüzde konserler ve gösteriler için kullanılıyor. İnşa edildiği dönemde ise, gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yaparak, dönemin en önemli geçim kaynaklarından biri haline gelmişti.
Agora Meydanı
Şehrin toplanma ve miting alanı olan Agora meydanının çevresinde zamanında çeşitli resmi binalar diziliydi. Bu nedenle oldukça hareketli bir konumdaydı. Ayrıca Efes Su Sarayı da Agora meydanı içinde bulunuyor.
Domitian Tapınağı
Roma İmparatoru Domitian adına yapılan tapınak, tarihte ilk kez bir ölümlü için yapılan pagan tapınağı olarak biliniyor. Tapınağın, Hristiyanlık dininin kabul edilmesinin ardından manastır olarak kullanılmaya başlandığı biliniyor.
Kuretler Caddesi
İzmir Efes Antik Kenti içindeki ilk ana cadde olarak kabul edilen Kuretler Caddesi, 280 metre uzunluğunda bir alanı kaplıyor. Cadde, ismini kutsal ateşi korumakla görevlendirilmiş Kuret rahiplerinden alıyor. Bizans İmparatorluğu döneminde dükkanlar ve atölyelerin bulunduğu caddenin her iki yanına heykellerin inşa edildiği söyleniyor.
Herakles Kapısı
Kuretler Caddesi’ni bahsederken, Herakles Kapısı’nı anmadan olmaz. Kuretler Caddesi üzerinde bulunan bu kapı, yaya ve araç trafiğini birbirinden ayırmak için inşa ediliyor. Üzerinde Herakles kabartmaları bulunuyor. İsmini de bu kabartmalardan alıyor.
Ege bölgesinin incisi İzmir’e yolculuk yapmayı planlıyorsan, mutlaka Efes Antik Kent’e de uğramalısın.
Birgi
Ödemiş'in Birgi ilçesi de en az Şirince kadar güzel bir köy. Birgi’nin sloganı “Tarihle Doğanın Eşsiz Uyumu” olarak geçiyor. Gerçekten de hem doğal hem dini hem de tarihi ögeler barındıran yerleşim yeri yeme-içme ve konaklama açısından da imkanlar sunuyor. Birgi’de 2 adet meydan bulunuyor. Genelde turistik yerler bu 2 meydan etrafında toplanmış. Yukarıda yer alan Aydınoğulları meydanı ve Cumhuriyet Meydanı arasını yürüyerek gezebilirsiniz.
Arnavut kaldırımlı sokaklarda eski tip ev ve konaklar serbest olarak görebilir. Genelde evler eski mimarilerini koruyarak yenilenmiş. Bu da Birgi Evleri’ni başlı başına turistik bir hale getiriyor.
Birgi Meydanı en turistik noktalarından biri. Burada yerel üreticilerden kestane, reçel, kuru ot, incir, zeytin, sabun ve toprak testi alabilirsiniz.