İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de evde tamir hizmetini devreye soktu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Mini Bakım Onarım Ekibi ihtiyaç sahibi vatandaşların evine gidiyor ve tamir desteği veriyor.

Ekipler, talep oluşturan kişilerin evine giderek su, elektrik tesisatı, ev eşyaları gibi tamir işlerini yapıyor. 

Evde tamir hizmetinden kimler faydalanabiliyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devreye soktuğu evde tamir hizmetinden sağlık kuruluşuna gidemeyen ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar faydalanabiliyor. 

Evde tamir hizmeti için nasıl başvuru yapılır?

Evde tamir hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların 153 numaralı Hemşehri İletişim Merkezi'ni arayarak randevu alması gerekiyor. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Evde Mini Bakım Onarım Ekibi’nde görev yapan Adil Çiçek, “Ekip olarak elektrik ve su tesisatı ile ilgili küçük tamir işleri yapıyoruz ve vatandaşların hayat kalitesini yükseltmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Genelde arızalı prizleri değiştiriyoruz. Aydınlatmayla ilgili problemleri çözüyoruz. Musluk, klozet, şofben arızalarını tamir ediyoruz. Bakkala bile gidemeyen insanlara, yeri geliyor ekmek alıyoruz. Geri dönüşler çok güzel. Evden çıkarken ‘Belediyemizden Allah razı olsun, ayağınız taşa değmesin’ diyorlar. Biz de bunu duyunca çok mutlu oluyoruz” dedi.

Muhabir: Eylül Sansür