Semra İğtaç- Avrupa'nın en prestijli sportif balıkçılık turnuvalarından biri olan Big Fish Çeşme 2024, bu yıl da çevre duyarlılığı ve sürdürülebilir avlanma konularına dikkat çekti. Avek ana sponsorluğunda 3 gün süren ve 17’nci kez düzenlenen turnuva, "Yakala Bırak Yaşat" mottosuyla amatör balıkçılar arasında bilinçli avlanmayı teşvik etti. 

Türk ve yabancı bayraklı 50’den fazla tekne ve 300’ü aşkın amatör balıkçı, Çeşme Marina’dan denize açılarak kıyasıya bir rekabetin parçası oldu. Üç gün süren turnuva boyunca yakalanan balıklar, tartıldıktan sonra ihtiyaç fazlası olanlar yeniden denize bırakıldı. Bu yaklaşımla, sportif balıkçılıkta çevre koruma ve deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği vurgulandı.

Turnuvanın birincisi belli oldu

Turnuvanın kazananı ise 98 kilogramlık dev bir orkinos yakalayan Demirels takımı oldu. Yakaladıkları 81 kilogramlık orkinosla Nitromac ikinci, 75,3 kilogramlık orkinosla Okyanus 15 üçüncü sırayı aldı. 

Final akşamı düzenlenen gala gecesinde, dev orkinoslardan bazıları katılımcı ve izleyicilere ikram edilirken, çevreye duyarlılık ve bilinçli avlanma felsefesi her anında hissedildi. Turnuvanın baş hakemi Ertuğrul İçingir, sürdürülebilir yaşam için bilinçli balıkçılığın önemini vurgularken, doğaya saygılı sportif balıkçılık anlayışının yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Türkiye’nin en prestijli amatör balıkçılık turnuvalarından biri olan Big Fish Çeşme 2024, bu yıl "Yakala Bırak Yaşat" mottosuyla çevre hassasiyetini bir kez daha ön plana çıkardı. Avek ana sponsorluğunda düzenlenen turnuvada amatör balıkçılar, yakaladıkları balıkları ölçüm sonrasında denizlere geri bırakırken, sürdürülebilir yaşam ve bilinçli avlanma felsefesine dikkat çekildi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ