İzmir'in bisiklet dostu kent olması için yoğun çabalar harcanmış ve kentte 35 bin kişi her gün işe bisiklet ile gidip gelmeye başlamıştı. Bisikletseverler bisiklet yollarının artırılmasını beklerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Vasıf Çınar Bulvarı’ndaki bisiklet yolunu Dünya Bisiklet Günü’ne 2 gün kala kaldırma kararı aldı. Ekipler hemen çalışmalara başlayarak yola iş makinelerini soktu.

Çift şerit geliyor: Lozan Meydanı'nda trafik rahatlayacak Çift şerit geliyor: Lozan Meydanı'nda trafik rahatlayacak

Saat 19:00’da bisikletseverler basın açıklaması yapacak

Yarın Karşıyaka’da Bisiklet Günü sürüşü olurken İzmirli bisikletseverler kaldırılan bisiklet yollarına tepki göstermek için basın açıklaması yapacak.  Basın açıklaması 3 Haziran Pazartesi Saat 19:00’da Lozan Meydanı-Vasıf Çınar Bulvar girişinde gerçekleştirilecek.

Cemil Tugay, gazetemize verdiği ilk röportajında konu hakkında şu sözleri söylemişti.

“BİSİKLET YOLU ESKİ HALİNE DÖNECEK

Bir bulvarımız var tek yöne çevrildi ve bisiklet yolu konuldu. (Alsancak Şehit Nevres Bulvarı ve Vasıf Çınar Bulvarı’na açılan bisiklet yolu nedeniyle yolun tek şeride düşürülmesini kastederek) Bu yapıldığı zaman çok fazla itiraz oldu. Ben de eskiden Alsancak’ta muayenehanem olduğu için oradaki trafiği ve yoğunluğu çok iyi biliyorum. Konuştuk bunu o zaman Büyükşehirin planlama ekibiyle, başkandan böyle bir talimat geldiğini ve yapıldığını söylediler. Oradaki rahatsızlık bitmedi. Ben şimdi oranın eski haline dönmesi için konuştum arkadaşlarla ve eski haline dönecek. Bundan bahsettiğim herkes çok doğru bir karar olduğunu söylüyor. Bu işte yönetime bakış açısıdır. Başkanın bu açıdan bazen çok önemi oluyor. Belediye bürokrasisinin de başkanı yanlış yönlendirmeyen isimlerden oluşması gerekiyor.”

Vasıf Çınar Bulvarı’nın bisikletlere kapatılarak çift şeritli ve otoparklı hale döndürülmesi  hakkında sosyal medyadan tepkiler yağdı. İşte o mesajlardan bazıları:

Bist3Bist2Bist1Bisi7Bis5Bisi6Bis1Bis2Biis3

Wea

Kaynak: HABER MERKEZİ