Briç dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Salvador Assael adına düzenlenen şampiyona, 27-28 tarihlerinde gerçekleşecek. Salvador Assael, ya da bilinen ismiyle Salvo, briç dünyasının en ünlü sporcularından birisi idi. Salvo, Türkiye Briç Federasyonunun master point sıralamasında açık ara bir numaralı ismiydi. 25 yıllık partneri iş insanı Nafiz Zorlu ile birlikte Türkiye Briç Milli Takımının vazgeçilmez ikilisini oluştururlardı. Birçok Avrupa Şampiyonasında ve Olimpiyatlarda Türkiye’yi başarı ile temsil etmişler, ülkelerine birincilikler ve ulaşılması güç başarılar kazandırmışlardı. Uluslararası briç dünyasında yakinen tanınan Salvo, World Bridge Federation tarafından sayılı kişilere verilen World International Master ünvanına da sahipti.

200’den fazla sporcunun katılması bekleniyor

Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada 200’ü aşkın sporcunun ter dökmesi bekleniyor. Bornova İlçesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan buz pateni sahalarında gerçekleşecek şampiyona 2 gün sürecek. Şampiyonada dereceye giren kadın birincileri, mix birincileri, genç birincileri ve senyör birincileri madalya almaya hak kazanacak. 

Briç ailesinin acı kaybı

Öte yandan briç ailesinin tanınan ismi ve eski gazeteci Faik Falay hayatını kaybetti. Falay, başarılı briç kariyerinin yanı sıra uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi’nde briç ile ilgili yazı ve yorumlarıyla tanınıyordu. İzmir’de yaşayan Falay’ın vefatının ardından Türkiye Briç Federasyonu resmi hesabından da bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Milli Sporcumuz Faik Falay abimiz vefat etti. Cenaze namazı 24 Temmuz Çarşamba günü öğle vaktini müteakip Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde, defin Soğukkuyu Kabristanı’nda olacaktır.“ ifadelerine yer verildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ