İzmir genelinde son dönemde önemli çevre ve sağlık sorunları yaşanıyor. Körfez’de yaşanan balık ölümleri ve İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir’de bulunan atıklar ilk akla gelenlerden. İzmir’de bir yeni sorun, bu defa Karabağlar’da yaşanıyor. Bölgede bulunan mobilyacılar sitesinde, atıklar ilkel yöntemlerle bertaraf edilmeye çalışılıyor.

Çağ dışı bertaraf yöntemi  

Karabağlar’da yer alan ve genelde mobilya üretimi gerçekleştiren küçüklü büyüklü firmaların yer aldığı, Karabağlar Mobilyacılar Sitesi, son dönemde özellikle yaşanan irili ufaklı yangınlarla gündem oluyordu. Ancak, site bu defa üretim atıklarının bertaraf şekli ile gündeme geldi. Şehrin göbeğinde, endüstriyel atıkların yakılarak bertaraf edilmesi hem çevreyi tehdit ediyor, hem de bölgede çalışan ve yaşayanları rahatsız ediyor.

Geri dönüşümcüler de bölgede

Mobilya üretimi yapılan bölgede en fazla sünger atıkları yer alıyor. Süngeri ahşam ve kumaş parçaları takip ediyor. Özellikle oturma grupları ile ilgili çıkan metal atıkları toplamak isteyen geri dönüşüm işçileri, demirleri kolay ayırmak için ateş yakma yöntemini kullanabiliyor.

Alan futbol sahası idi

Karabağlar Mobilyacılar Sitesi’nde bu çağdışı görüntülerin yaşandığı alan, zamanında bölgede çalışan ve yaşayan vatandaşların kullanması için bir futbol sahası olarak inşaa edilmiş. Ancak zamanla bakımsızlık ve ilgisizlik neticesinde alan bu özelliğini kaybetmiş.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ