Semra İğtaç- Ovacık, Çeşme'de, Çeşme Binicilik tarafından düzenlenen 'Pony Club' etkinliği, çocuklara hayvan ve at sevgisini aşılamak amacıyla unutulmaz anlar yaşatıyor. Uzman eğiticiler eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, çocuklar ilk kez Pony cinsi atlarla tanışarak at binmenin keyfini çıkarıyor. Aileler ise bu eşsiz deneyime tanıklık ederek, çocuklarının mutluluğuna ortak oluyor.

Fransa’da 40 yıl yaşadıktan sonra Çeşme’ye yerleşen İbrahim Edebali, on yaşındaki ikiz kızları Sema ve Sidar ile bu etkinliğe katıldı. İlk kez atlara binen çocukların deneyimlerini paylaşan Edebali, "Kızlarım ilk başta biraz çekinse de hayvanları çok seviyorlar. At binmeyi çok sevdiler ve tekrar katılmak istiyorlar" dedi. Kızlarının at sevgisi o kadar büyüdü ki, Edebali ileride onlara bir at almayı düşündüğünü de belirtti: "Bahçeli bir yerim var, kızlarım için uygun bir at almayı planlıyorum."

Bu tür etkinlikler, çocukların doğa ve hayvanlarla bağ kurmasına olanak tanıyarak, küçük yaşta hayvan sevgisini kazanmalarını sağlıyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ