Yiğit SÜTCÜ - 1912 yılında kurulan ve İzmir’in en köklü kulüplerinden biri olan Karşıyaka’da Stadyum’u konusu bir türlü çözülemiyor. 31 mart seçimleri öncesi verilen sözler kısa zamanda unutulurken, hükümet kanadı da topu yerel yönetimlere atıyor. Yıllardır çözülemeyen bu düğüm hakkında artık bir adım atılmasını bekleyen taraftar ise muhattap bulamıyor.   

Verilen sözler tutulmadı 

31 Mart öncesi başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay olmak üzere hemen her aday Karşıyaka camiasına stadyum sözü vermişti. Seçimlerin üzerinden 100 gün geçmesine rağmen stadyum konusunda somut adım atılamadı. Konu ile ilgili ne kulüpten ne de yetkililerden ses çıkmıyor. Yüzyıllık camia önümüzdeki sezonu da rakiplerinin stadlarında oynamak zorunda kalacak. Bugün bile temel atılsa stadın önümüzdeki yıla bile yetişmesi mümkün değil. 

Yönetim sessizliğini koruyor

Geçtiğimiz ay gerçekleşen kurultayın ardından yeniden seçilen İlker Ergüllü yönetimi de, seçildiği günden itibaren konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Taraftarlar ise 3 yıl daha yönetimde kalacak Ergüllü’nün  stadyum konusundaki tutumunu sosyal medyada eleştiriyor. Taraftarlar yaptıkları paylaşımlarda, yönetimin bu konuyu sürekli gündemde tutmasını istiyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda bir taraftar stadın yapılması planlanan alanda çadırlı protesto gerçekleştirmişti. İz Gazete olarak konuyla ilgili görüş almak için başvurduğumuz Karşıyaka Spor Kulübü’nden ise 15 gündür yanıt alamıyoruz.   

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ