Semra İğtaç- İzmir Meydanları Karma Dans Platformu, her Perşembe akşamı Karantina Meydanı'nda düzenledikleri halka açık dans geceleriyle dansseverleri buluşturmaya devam ediyor. Platformun kurucusu ve sözcüsü Faysal Güneş, yaklaşık 3,5 yıldır süren bu etkinliklerin giderek artan bir ilgi gördüğünü belirtti. Güneş, amaçlarının daha fazla insanı dans etmeye teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Dans gecelerine katılanlar arasında yer alan tiyatro oyuncusu Nurettin Mungan, beş yıldır dans ettiğini, Karantina Meydanı’nda son 3-4 yıldır dans edildiğini söyledi. Mungan ve diğer katılımcılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bir dans pisti talebinde bulundu. 100 metrekarelik basit bir taş zemin istediklerini belirten Mungan, bunun etkinliklerin kalitesini artıracağını ve daha fazla insanı bir araya getireceğini söyledi. Güneş, "Biz yıllardır burada dans ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizden tek talebimiz, Karantina Meydanı’na bir dans pisti yapılması. Fayans döşenmesine gerek yok, basit bir taşlama bile bizim için yeterli olacaktır. Bu talebimizle hem kültürel hem de sosyal açıdan İzmir'e büyük bir katkı sağlanacağına inanıyoruz" dedi.

Etkinlikler, tango ve salsa gibi farklı dans türlerini içeren karma dans gecesi formatında gerçekleşiyor ve İzmirliler için önemli bir sosyalleşme fırsatı sunuyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ