İktidarın tasarruf tedbirleri çerçevesinde kaldırmaya karar verdiği işçi ve memur servisleri ile ilgili düzenlemesi kamu çalışanlarından tepki görmeye devam ediyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İzmir Ana girişinde toplanan işçiler hükümeti bu uygulamadan vazgeçmeye davet etti.

Kararın toplu sözleşmeye uygun olmadığını vurgulayan TES-İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Ekim “ Toplu sözleşme ile kazanılmış hakkımız bu uygulama ile elimizden alınıyor. Bu hukuki değildir. Aramızda engelli arkadaşlarımız var. Gözleri görmeyen, bedensel engeli bulunan kardeşlerimiz toplu ulaşımla tek başına nasıl gelip gidecek” diye sordu.

Servis işçinin hakkıdır!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Ekim “ Burası İngiltere değil. Orada kişi başına gelir neredeyse 50 bin Sterlin 2 yıl önce servislerimiz 30 km ile sınırlandırıldı. Yetmedi. Şimdi de toptan kaldırılıyor. Ama bu da yetmeyecek. Tasarrufu çalışanların servislerinde değil yol, köprü ihalelerinde yapın” dedi.

En çok engelli çalışanlar mağdur olacak

DSİ’de çalışan engelli personelin de katıldığı basın açıklamasında konuşan Rıza Darıcı, oğlunun engelli olduğunu, belediye otobüsü ile tek başına seyahat etmesinin imkansız olduğunu belirterek her  gün aileden birinin oğlunu işe getirip götürmesi gerektiğini söyledi.

% 94 görme engeli bulunan Ali Baz ise arkadaşlarının yardımı ile işe gelip gittiğini, servis olmadığı takdirde yanında aileden birinin daha hergün mesaiye gelip gitmesi gerektiğini söyledi. Türk-İş başta olmak üzere Konfederasyon Başkanlarına da seslenen Muharrem Ekim, 2 yıl önce servislerimiz kısıtlandı sesleri çıkmadı. Şimdi toptan kalkıyor. Sesleri çıkmıyor. Seneye toplu sözleşme döneminde de mi susacaklar? Hükümet derse tasarruf tebdirleri kapsamında personel in % 50’isini işten çıkaracağız. Yine susacaklar mı? diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğine inandığın ifade eden Muharrem Ekim, “ Sayın Cumhurbaşkanım. Kazanılmış hak dünyanın hiçbir yerinde geri alınamaz, bu hukuksuzluktur. Bu tasarruf değil işçiye en büyük zulümdür. Kamu personeli servisini geri istiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN