Semra İğtaç- Elektrik mühendisi ve iş insanı Hüseyin Arabul, mezun olduğu İzmir Namık Kemal Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Arabul, ziyaret sırasında hem kendi okul yıllarındaki anılarını paylaştı hem de okulun geleceğine dair önemli önerilerde bulundu. Namık Kemal Lisesi’nin teknoloji lisesine dönüştürülmesi gerektiğini belirten Arabul, bu projenin hayata geçmesi için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

İş insanı Hüseyin Arabul, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlayarak 1963 yılında yüksek mühendis unvanı aldı. 1968 yılında ise 11 arkadaşıyla birlikte Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'yi kurdu ve şu anda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. Arabul, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra Worl Energy Council (UK) DEK Türk Milli Komitesi, EMSAD, ELDER, EMEK-KEGEV gibi birçok sivil toplum kuruluşunun kurucusu olarak da biliniyor.

Hüseyin Arabul, İzmir Namık Kemal Lisesi'ni ziyaretinde Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Görceğiz, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Gülay Pekcan ve Namık Kemal Lisesi Müdürü Ercan Fidan tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında sınıfları gezen Arabul, öğrencilere hitap ederek okulun geleceğine dair hedeflerini paylaştı. Okulun dönüşüm sürecine yönelik projelerini aktaran Arabul, daha donanımlı bir eğitim ortamı oluşturmak için öneriler sundu.

Namık Kemal Lisesi’nde teknolojiye dönüşüm vurgusu

Okul müdürüyle gerçekleştirdiği görüşmede, Namık Kemal Lisesi’nin bir teknoloji lisesi olarak yeniden yapılandırılmasının okulun başarısını artıracağını vurgulayan Arabul, bu dönüşümün öğrenciler için daha donanımlı bir eğitim ortamı sağlayacağına dikkat çekti. Okulun adının "Namık Kemal Teknoloji Lisesi" olarak değiştirilmesinin, teknoloji alanında fark yaratma potansiyeline sahip olacağını ifade etti.

Mezunlarla güçlü bağların önemine dikkat çekti

Arabul, Namık Kemal Lisesi mezunlarının bir vakıf çatısı altında bir araya gelmesinin, okulun Türkiye çapında daha iyi koşullarda faaliyet göstermesi için büyük bir adım olacağını belirtti. Namık Kemal Lisesi mezunlarının bir araya getirilmesi ve okulun eğitim seviyesini yükseltmek için her konuda katkı sağlamanın önemini vurgulayan Arabul, "Lise ile mezunlar arasında güçlü bir köprü kurulmalı, mezunlar bu köprü üzerinden okula dönmeli ve bir lokal altında toplanarak yönetim ve danışma kurulları gibi yapılar oluşturulmalı. Bu yapının hayata geçmesi için gerekli yatırımların yapılması en büyük dileğim" ifadelerini kullandı. 

Eğitime yapılan büyük bağış sözü

Hüseyin Arabul, eğitime yaptığı katkılarla tanınan bir hayırsever olarak, Namık Kemal Lisesi’nde her sınıfın yanında bir laboratuvar kurulması ve teknolojik eğitime yönelik yatırımlar yapılması için maddi destek vereceğini duyurdu. Arabul, “Bu projeden kişisel bir beklentim yok, tek arzum bu onuru hep birlikte yaşamak” diyerek, teknolojiye dayalı eğitimin önemine dikkat çekti. Bu sözleriyle okulun modernleşme sürecine büyük bir katkı sağlayacak olan Arabul, eğitime olan desteğiyle örnek teşkil ediyor.

İzmir Namık Kemal Lisesi'ni ziyareti sırasında Hüseyin Arabul, öğrencilere teknolojik eğitime katkı sağlamak için maddi destek vereceği sözünü verirken, okul anılarını da paylaştı. "65 yıl sonra okuluma geri dönmek benim için büyük bir heyecan. İzmir'e sadece bu okul için geldim. Namık Kemal Lisesi'nde çok şey öğrendim; öğretmenlerimiz fevkalade iyiydi. Özellikle Ziya Eşeler, Melahat Hanım, Mustafa Tan ve Ali Çakaloz gibi değerli hocalardan ders aldım. Hatta ilk öğretmenlik deneyimimi bu okulda yaşadım. Matematik öğretmenim, çözdüğüm soruları görünce sınıfa ders anlatmamı istedi. Bu sayede öğretmenliğe adım attım ve askerdeyken öğrendiklerimi iki kitap haline getirip sattım. Ders vererek ve kitaplardan kazandığım 250 bin TL ile bir şirket kurdum ve o şirket başarıya ulaştı" diyerek öğrencilerle anılarını paylaştı.

Muhabir: Semra İğtaç