Semra İğtaç- Ekim ayında da Çeşme’nin doğal güzellikleri, tekne turlarına katılan İzmirliler ve turistler için keyifli bir kaçış noktası olmaya devam ediyor. Tekne turlarıyla eşsiz koyları keşfetmek isteyen ziyaretçiler, kaptan İbrahim  Balcı’nın rehberliğinde unutulmaz anlar yaşıyor.

İz Gazeteye açıklamalarda bulunan tur tekne kaptanı İbrahim Balcı, özellikle Mercan Boğazı’nın turistler üzerinde bıraktığı etkiden bahsetti: “Durağımız olan Mercan Boğazı’nda kayaların üzerinde mangalı hazırlarken, mavi sular sizi çağıracak. Diğer teknelerden uzak, sessiz bir koyda bu huzuru bulabilirsiniz.”

Çeşme’nin gizli cenneti: Mavi Koy

Turun ikinci durağı olan Mavi Koy, Çeşme’nin “Maldivler’i” olarak anılıyor. Eşek Adası’nın hemen batısında yer alan bu saklı cennet, 20 metre derinliğiyle ziyaretçilere deniz altı güzelliklerini keşfetme imkânı sunuyor. Balıklarla yüzme fırsatı ve berrak suları ile dikkat çeken koy, tekne turunun en beğenilen duraklarından biri.

Eşek Adası: Geçmişten günümüze doğal güzellik

Çeşme tekne turlarının bir diğer önemli durağı ise Eşek Adası. Burada ziyaretçiler iskeleden yürüyerek adayı gezip, 100 metre uzunluğundaki plajdan denize girebiliyor. Ayrıca adada bulunan çiftlikte hayvan dostlarını ziyaret etme fırsatı da var. Hem doğanın tadını çıkarmak hem de ada yaşamını yakından görmek isteyenler için Eşek Adası, büyüleyici bir durak olarak öne çıkıyor.

Çeşme’nin eşsiz doğası ve huzurlu koyları, yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Tekne turlarıyla bölgenin saklı cennetlerini keşfeden turistler, Çeşme’nin yılın her döneminde sunduğu güzelliklere hayran kaldıklarını belirtiyorlar.

Hawaii’den gelen pastacı Büşra Gültekin’in yorumu 

Çeşme’ye arkadaşının tavsiyesiyle gelen Hawaii’de pastacılık yapan Büşra Gültekin, turdan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Burası gerçekten bir cennet! Tekne turu, Mercan Boğazı ve Mavi Koy’un güzelliği inanılmazdı. Berrak suları, huzurlu atmosferi ile Hawaii’yi aratmadı. Böylesine güzel bir doğa, insana huzur veriyor. Kış ayında bu kadar güzel bir hava ve deniz gerçekten inanılmaz!”

İngiltere’den gelen John Watts’ın gözlemleri

İngiltere’den Çeşme’ye gelen John Watts ise kış ayındaki Çeşme havasına hayran kaldığını belirtti: “İngiltere’de şu an yağışlı ve soğuk bir hava var. Ama burada güneşli ve sıcak bir havada denize girebilmek büyüleyici. Çeşme’nin kışın bile bu kadar güzel olması beni çok etkiledi. Doğası, koyları, masmavi suları… Gerçekten başka bir yerde bulamayacağınız bir deneyim!”

Çeşme’nin Eşsiz Koyları ve huzur dolu atmosferi

Tur sırasında Mercan Boğazı, Mavi Koy ve Eşek Adası gibi birbirinden güzel durakları ziyaret eden turistler, Çeşme’nin doğasıyla buluşmanın keyfini sürdü. İzmir’in kış aylarında bile sunduğu bu harika atmosfer, güneşli günleri ve berrak deniziyle tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve huzurlu koylarını keşfetmek isteyenler için tekne turları, yılın her döneminde unutulmaz anılarla dolu bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ