Batuhan KAYA- 6 aylık enflasyon verilerinin netleşmesiyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin zam oranları belli oldu. 6 aylık enflasyonun yüzde 24,73 olduğu tabloda SSK Emeklileri ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zam alırken, Emekli Sandığı emeklileri Toplu Sözleşme hesabına göre yüzde 19,32 zam aldı. Emekli maaşlarına zam sonrası kök maaşı 8 bin 20 TL’nin altında kalanların aylığı 10 bin TL’de kalırken, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe emekli maaşlarına yapılan zammı değerlendirdi. Yeşiltepe değerlendirmesinde, “Biz bu filmi önceden gördük. Geçen dönemde yaşadığımızın aynısını bize yaşattılar. Bunu bildiğimiz için artık kanmıyoruz ve mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu filmi önceden gördük

AKP’ye kırmızı kartı gösterdiklerini ve bu zamdan sonra mücadelelerinin sokaklarda devam edeceğini söyleyen Yeşiltepe, “Biz bu filmi önceden gördük. Geçen dönem 7 bin 500 lirayı 10 bin yaptılar yine aynısını yapıyorlar, aralık ayında da çıkıp ‘zaten size temmuzda zam verdik deyip’ düşük bir zam yapacaklar. Biz onlara zaten kırmızı kartı gösterdik, artık alanlara çıkacağız. Bunlara kanmıyoruz çünkü bu filmi gördük. Mücadele artık alanlarda olacak” dedi.

Emekliler maliyet unsuru değildir

Basında çıkan haberlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a emekli zamlarıyla alakalı “maliyet hesabı” sunmasını “alçaklık” diye niteleyen Yeşiltepe, “Kaba tabirle alçaklık olarak değerlendiriyorum. Emekliler yıllarca bir mücadele vermişler, şu an nasıl kamunun üzerine yük oluyorlar anlamıyorum. 30-40 yıl çalışmışız, neyin maliyetiyiz? Onlar, semirttikleri taraftarlarından vergi alsınlar, onları maliyet unsuru olarak görsünler. Böyle bir şey olur mu? Biz kabzımal mıyız? Mehmet Şimşek kendi gemiciklerini maliyet olarak görsün, emekli maliyet unsuru değildir” diye konuştu.

Şimşek ‘maliyet’ tablosunu sunmuştu

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Beştepe’de bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a emekli zammının bin 500 TL, 2 bin TL ve 2 bin 500 TL olması durumunda kamuya ne kadar maliye olacağını sunduğu öğrenilmişti.

Muhabir: Batuhan KAYA