SEMRA İĞTAÇ- İzmir'de, sağlık çalışanlarının "Vergide Adalet İstiyoruz" talebiyle başlattığı eylemler, tam 28 haftadır devam ediyor. Türkiye genelinde gerçekleşen bu protestolar, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) öncülüğünde düzenleniyor. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de yapılan eyleme, aile hekimleri ve vatandaşlar destek verdi.

Vergi kesintilerine tepki

SES İşyeri Temsilcisi Mustafa Çoban tarafından okunan basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının artan vergi kesintilerinden duydukları rahatsızlık vurgulandı. Çoban, “Sağlık emekçilerine yapılan vergi kesintisi, adeta bir soyguna dönüştü. 28 haftadır Türkiye'nin dört bir yanında, hastane bahçelerinde, meclis önlerinde ve vergi daireleri önünde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Enflasyon ve ekonomik kriz karşısında maaşlarımız eriyor. Ocak ayında aldığımız maaş, bugün enflasyon farkına rağmen çok daha düşük hale geldi" dedi.

Mücadele sadece sağlık çalışanların değil 

Çoban, açıklamasının devamında, vergi adaleti mücadelesinin sadece sağlık çalışanlarının değil, toplumun geniş kesimlerinin sorunu olduğunu belirtti. “Vergide adalet sağlanana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Yoksulluk ve adaletsizlik sadece sağlık çalışanlarının sorunu değildir. Tüm hastalarımızı, emekçi vatandaşlarımızı bu mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz” diyerek, geniş bir katılım çağrısında bulundu. Sağlık çalışanlarının taleplerine henüz hükümetten somut bir yanıt gelmezken, eylemler süresiz olarak devam edecek gibi görünüyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ