İzmir, uluslararası film ve müzik festivaline hazırlanıyor. Yapılan açıklamada festivalin 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenleneceği belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlediği festival bu yıl Bakanlığın ‘İzmir Kültür Yolu Festivali’ kapsamında gerçekleşecek.

Festival kapsamında ulusal ve uluslararası yarışmalar ile yarışma dışı etkinlikler yer alacak.

Festivalde 2023-2024 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmler yarışırken, yılın en iyi dizi film müziklerinin bestecileri de ödüllendirilecek.

Aynı zamanda en iyi film ve yönetmeni, jüri özel ödülü, en iyi besteci, en iyi oyuncu, en iyi ses tasarımı, en iyi film şarkısı gibi ödüller de verilecek.

Direktörlüğünü Vecdi Sayar’ın yaptığı Festivalde, Uluslararası Yarışma, Ulusal Yarışma, Özel Gösterimler, Onur Ödülü, Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülü, Yaşam Boyu Başarı Ödülleri ile “iki Ustadan iki film”, “Anılarına”, “Sinemamızdan Portreler”, “Sınır Tanımayan Yönetmenler”, “Üç Kıtadan Üç Film”, “Müzik ve Yaşam”, “Her Yaştan Çocuklar İçin” bölümleri yer alıyor. İstinyePark Renk Sinemaları, Elhamra Sineması, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’taki tüm film gösterimleri ve söyleşilere katılım ücretsiz olacak.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ