İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, “Teknoloji” temasıyla gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda konserler ve birçok etkinliğin yanında temaya özel olarak Hazine Avı da düzenlendi. Etkinliğe katılan yarışmacılar, temaya özel şifreleri bulmaya çalışarak Kültürpark’ta heyecan dolu bir macera yaşadı. Dörder kişiden oluşan 20 grubun katıldığı Hazine Avı’nda, yarışmacılar, oyunun başlaması ile birlikte Kültürpark içinde oluşturulan farklı rotalardan giderek gizlenen şifreleri çözmeye çalıştı. 

Kıyasıya mücadele

Ekipler; Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü Heykeli, Nazım Hikmet Heykeli, Yelken Heykeli, Nejat Uygur Büstü, Zeki Müren Heykeli, Cevat Şakir Kabaağaçlı Büstü, Kaskatlı Havuz Kadın Heykeli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi standına gizlenen ipuçlarını bulup yanıtlara ulaşarak bitiş noktasına en hızlı dönen olmak için mücadele etti. Katılımcılar, İzmir’in görülmeye değer bölgelerini sanki bir VR gözlüğün içindeymiş gibi görmeye ve sıradaki ipucunu bulmaya yönlendirildi.

Yarışmayı 53 dakika 8 saniyede bitiren Göksu Vaynioğlu, Şevval Esin Gerzo, Didemır Sarıkaya, Onur Karaağaç’tan oluşan takım birinci oldu. Birinci ekibe ödülleri, İZFAŞ Halkla İlişkiler ve Etkinlikler Müdürü Şebnem Şendil tarafından verildi. Hazine Avı etkinliği İEF kapsamında 7 Eylül günü bir kez daha düzenlenecek.

Kaynak: Bülten