Ege Şenol Çalışkan- İzmir, Türk futbol tarihinde kendisine yer edinmiş en önemli şehirlerden biri. Futbol sahnesine iz bırakan birçok stadyuma ev sahipliği yapan bu şehirde bulunan yapılar kulüp taraftarları için adeta bir mabed niteliğinde. Göztepe'nin maçlarını oynadığı stadyum ise adeta şehrin kalbinde yer alan Gürsel Aksel Stadyumu. Peki Gürsel Aksel Stadyumu nerededir? Gürsel Aksel Stadyumu'na nasıl gidilir?

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu 

Gürsel Aksel Stadyumu, tam adıyla Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan 20.040 izleyici kapasiteli çok amaçlı bir stadyumdur. Ev sahibi Göztepe futbol takımının eski stadı ve eski tesisleri olan ana merkezin yıkılarak aynı arazi üzerine inşa edilmesiyle hizmete geçen stadyumda temel atma işlemleri 9 Eylül 2017 tarihinde yapıldı. Futbol mabedi, 26 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş maçı ile açıldı. Koltuklu kapasitesi 20.040 olan stadyum, kale arkasındaki koltukların kaldırılmasıyla 25.000 kişilik kapasiteye sahip olabiliyor.

Türkiye'de ve Avrupa'da ilk kez hayata geçirilen çok amaçlı bir mimari model olarak dikkat çeken stadyum, DBArchitects tarafından tasarlandı ve sadece iki haftada bir yapılan maçlarla değil, insanların her gün, her saat vakit geçirebileceği bir alan olma özelliği taşıyor.

Stadyumun öne çıkan bazı özellikleri şu şekilde:

-UEFA kriterlerine uygunluk
-20.040 kişilik kapasite
-500 araç kapasiteli katlı yer altı otoparkı
-Yüksek ses akustiği
-Çatısında çevre halkının faydalanabileceği, yeşillendirilmiş, deniz manzaralı, yürüyüş ve etkinlik alanı
-8 adet seyirci giriş kapısı
-Kafeler
-Göztepe Müzesi
-Çocuk Müzesi
-Halka açık spor tesisleri
-Fitness merkezi
-Sosyal kullanım alanları
-Çocuk eğlence merkezleri
-İdari ve kulübe gelir getirici alanları

Gürsel Aksel Stadyumu nerededir?

Göztepe'nin maçlarını oynadığı Gürsel Aksel Stadyumu, İzmir'in Konak ilçesinde, Fahrettin Altay bölgesinde konumlanıyor. Stat Üçkuyular mevkiine yürüme mesafesinde.

Gürsel Aksel Stadyumu'na nasıl gidilir?

Bu stadyum, İzmir'in ulaşım anlamında en merkezi konumlarından biri olan F. Altay Meydanı'na çok yakın bir noktada konumlanıyor. Bu yüzden stada ulaşmak için birçok alternatif mevcut. Feribot, Vapur, Metro, Tramvay,Taksi, birçok farklı noktadan birçok otobüs hattı, birçok dolmuş hattı ve otoban aracılığıyla stadyuma rahatlıkla ulaşılabilir. Fakat stada ulaşmak için en çok tercih edilen ulaşım yöntemi İzmir Metro'yu kullanarak F.Altay İstasyonu'nda inmek. Ayriyetten vapur kullanarak Üçkuyular İskelesi'nde inebilir ve kısa bir yürüyüşün ardından Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'na ulaşabilirsiniz.

Stadyuma özel aracıyla gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu muhteşem futbol mabedine rahatlıkla varabilirsiniz. 

Dipnot: Maç günleri özel araç ile stadyum bölgesine ulaşmak oldukça zorlu olabiliyor. Bu yüzden toplu taşımayla stada gitmeyi tercih etmek en doğru yöntem olabilir...

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan