İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte yürütülecek olan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ çerçevesinde, Şubat-Mayıs 2025 dönemi eğitimlerine başladı. Eğitimler, dijital medya ve yapay zeka uygulamaları gibi önemli konuları kapsayarak gazetecilerin yetkinliklerini artırmayı amaçlıyor. İGC Basın Akademisi’nde düzenlenen ilk eğitim, gazetecilerin yoğun katılımı ile başladı.
Eğitimde dijital medya ve yapay zeka uygulamaları ele alındı
İGC Uluslararası Basın Merkezi’nde, Dijital Medya Danışmanı Levent Özen’in eğitmenliğinde gerçekleşen “Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları” eğitimi, gazetecilere yapay zekanın temelleri ve tarihçesi hakkında bilgi verdi. Eğitimde ayrıca, 100'den fazla yapay zeka uygulamasının tanıtılacağı ve gazetecilerin bu araçlarla içerik üretebileceği vurgulandı.
Levent Özen, dijital medya ve yapay zeka uygulamalarının gazetecilik pratiği için ne kadar önemli bir yer edindiğini belirterek, bu araçların gazetecilere nasıl fayda sağlayacağına dair örnekler sundu.
Eğitim süreci
İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, eğitimlerin başlamasından önce meslektaşlarının hangi konularda eğitim almak istediklerine dair bir anket düzenlediklerini açıkladı. Anket sonuçları doğrultusunda “Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları”, “Görsel İşitsel İçerik Uygulamaları” ve “Medya Etiği Kamera Önü Tv Haberciliği” başlıkları öne çıktı. Şenay, 12 hafta sürecek eğitimlere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ücretsiz eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
Eğitim Takvimi
İGC Basın Akademisi eğitimleri, her hafta Pazartesi akşamları Dijital Medya ve Yapay Zeka Uygulamaları, Salı akşamları Görsel İşitsel İçerik Üretimi ve Uygulamaları, Çarşamba akşamları ise Medya Etiği ve Kamera Önü Tv Haberciliği dersleriyle devam edecek.