Semra İğtaç- İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği “Nostalji Çarşısı” etkinliği, bugün Konak Pier’de başladı. Antika koleksiyonlar ve geleneksel el sanatları atölyeleriyle geçmişe yolculuk yaptıran etkinlik, Pazar gününe kadar sürecek.

Pul, para, eski oyuncaklar, plaklar ve fotoğraf makinelerinden oluşan koleksiyonların yanı sıra vintage giysiler de sergileniyor. Etkinlikte, çini, mozaik, seramik ve keçe gibi geleneksel el sanatlarının ustaları atölyeler düzenleyerek hem sanatseverlere hem de meraklılara keyifli anlar yaşatıyor.

Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” unvanına sahip Çömlek Sanatçısı Muazzez Ünal Yıldırım’ın çocuklarla gerçekleştirdiği çömlek yapım atölyesi oldu. Çocuklar, toprak çamuruyla çömlek yapmanın inceliklerini öğrenirken, yaratıcı yönlerini keşfetme fırsatı buldular.

12 bin yıllık müzik aleti Okarina’nın tanıtımı ise nostalji rüzgarına başka bir boyut kattı. Geleneksel Türk el sanatları ustası Murat Kuru, seramikten yapılan bu üflemeli çalgının yapımını ziyaretçilere anlattı ve ardından mini bir dinleti sundu. Nostalji severler, bu eşsiz enstrümanın büyüleyici melodileriyle etkinlikte keyifli anlar yaşadı.

Pazar gününe kadar sürecek olan Nostalji Çarşısı, hem eskiye özlem duyanları hem de sanatseverleri zamanda yolculuğa çıkaran bir etkinlik olarak İzmir’in hafta sonuna renk katıyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ