İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz mevsiminde gençleri deniz ve havuzla buluşturmak için düzenlediği etkinlik dizisinin ilki Oasis Aquapark Çeşme ile başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “İzmir’in Gençlerine Su Gibi Eğlence” sloganıyla oluşturulan programın ilk etkinliğinde katılımcılar eğlenceye doydu. Gün boyunca dev kaydıraklar ve dalga havuzlarında eğlendiler, su savaşları yaptılar, DJ performanslarına eşlik ederek dans ettiler. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Gencizmir.com” platormu aracılığıyla başvurularını tamamlayan 18-30 yaş arası genç kafile Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan saat 09.00’da yola çıktı, 18.30’da ise kent merkezine geri döndü. 
 

Güzel vakit geçirmelerini istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nde klinik psikolog olarak görev yapan Çisem Ilgar, “Başkanımızın talimatı ve vizyonuyla gençlerin sosyal hayata eşit katılımını desteklemek amacıyla etkinlikler sürdürüyoruz. Gençlik kamplarımız, gezilerimiz oluyor, bu kapsamda aqua parktayız. Gençlerimizin güzel vakit geçirmelerini istiyoruz. Oyunlarımız, yemek programımız var. Gençlerimizin iyi olma hallerini desteklemek istiyoruz. Onların da yoğun talepleri oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlere kucak açmaya ve birlikte projeler geliştirmeye devam edecek” dedi. 

Kaydırak ve havuzlarımızda eğleniyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İZENERJİ AŞ ortaklığıyla işletilen tesis Oasis Aquapark’ın Müdürü Ahmet Hakan Foral, “Tatil imkânı bulunmayan gençlerimizi ağırladığımız için mutluyuz. Kaydırak ve havuzlarımızda eğleniyorlar. Bu sosyal projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yapıyoruz. Gördüğüm kadarıyla herkes mutlu” ifadelerini kullandı.  

Bu etkinlikleri herkes denemeli

Denizli’den İzmir’e gelerek kafileye katılan öğrenciler Melis Dinger ile Suruşallah Yar etkinliği güzel ve eğlenceli bulduğunu belirtti. Dinger, “Bu etkinliğe seçildiğim için şanslı hissediyorum. Bu sıcaklarda çok iyi oluyor. İzmir’e sık sık gelip gidiyorum. Genç İzmir sayesinde tanıştığım çok arkadaşım var. İzmir’i çok seviyorum, burada yaşamak istiyorum. Bu etkinlikleri herkes denemeli” diye konuştu. 
Suruşallah Yar ise, “Derslerin yoğunluğundan sonra güzel oluyor. Benim de burada okuyan arkadaşlarım var. İzmir muhteşem. Bu etkinlikleri herkese tavsiye ediyorum” dedi. 

İlk defa aqua parka geldim

Etkinliğe katılan Aylin Karagöz de, “Günümüz çok eğlenceli geçiyor. İlk defa aqua parka geldim. Korkuyordum ama kaydırakların hepsinde çok eğlendim, keyifliydi. Öğrenci olduğumuz için ücretsiz olarak bu tarz etkinliklere katılmak bizim için çok önemli. Çünkü düşük bütçeyle geçiniyoruz” ifadelerini kullandı. 
Oğuz Kaan Şengel ise, “Ben de ilk kez katılıyorum. Bu sıcak günlerde böyle bir etkinlik çok zevkli. Böyle etkinliklerin daha da artması gerektiğini düşünüyorum. Bu programlar 18-30 yaş arasındaki kişilerin sosyalleşebileceği bir alan oluşturuyor. Teşekkür ederiz” dedi.  

Kaynak: Bülten