Gürsel Aksel ve Alsancak stadyumlarında aynı anda oynanacak maçlar öncesi, emniyet güçleri olası olayların önüne geçmek adına bir dizi önlem alacak. Tramvay ve vapurlarda sivil polisler görev yapacak. Buna ek olarak stadyumların çevresinde kuş uçurtulmayacak. Maç bitişinde de taraftarlar farklı yönlere yönlendirilecek.

Biletsiz taraftar yaklaştırılmayacak

Her iki stadyum çevresinde kontrol noktaları oluşturacak emniyet güçleri, bileti olmayan taraftarların bu kontrol noktalarından geçmesini engelleyecek. Sadece bileti olan taraftarlar stadlara yaklaşabilecek. Buna ek olarak, maça giriş kartında yer alan fotoğraf ile stadyuma giriş yapan kişinin fotoğrafları kontrol edilecek. Bu şekilde kimse başkasının yerine maça giremeyecek.

Toplu taşıma önlemleri

Göztepe ve Karşıyaka taraftarların muhtemel karşılaşma noktalarından en önelisi toplu taşıma araçları olacak. Bu duruma önlem alacak emniyet güçleri, tramvay duraklarında ve vapur iskelelerinde resmi görev yapacak. Bununla da yetinmeyen emniyet, vapur ve tramvaylarda sivil polis görevlendirecek. Böylece olası bir kavgaya, daha başlamadan müdahale edilebilecek. 

TOMA ve atlı polisler

Hem Gürsel Aksel hem de Mustafa Denizli Alsancak stadyumları giriş ve çıkışlarında polis barikatı bulunacak. İki stat çevresinde kritik noktalara TOMA’lar yerleştirecek emniyet güçlerine, atlı polisler de destek verecek. Maçların bitişinin ardından ise taraftarların karşılaşmaması adına farklı yönlendirmeler yapılacak.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ