Batuhan KAYA/İz Gazete- Çiğli’nin yoğunlukla Alevi yurttaşların yaşadığı Güzeltepe Mahallesi’nde Süleymancılar’a ait bir tarikat yurdunun inşasının tamamlanması, yurttaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi, geçtiğimiz dönemde tarikat yurduna karşı düzenlediği yürüyüşten sonra bir de “Aydınlanma Şenliği” düzenleyerek bölgedeki tarikat yurdunu protesto etti. Çocuklar ve yetişkinler için konserler yapıldıktan sonra, bir de yürüyüş gerçekleştirilerek tarikat yurdu protesto edildi. Mahalleliler, inşa edilen tarikat yurdunun önüne yürüdü, yürüyüş sırasında, “Mahallede tarikat yurdu istemiyoruz” ve “Güzeltepe Aladağ olmayacak!” sloganları atıldı.

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi adına “Aydınlanma Şenliği” sırasında basın açıklaması gerçekleştiren Güzeltepe Mahallesi sakini Nezahat Akdağ, “Ben de 10 yıldır bu mahallede yaşıyorum ve 2 çocuk annesiyim. Yarın öbür gün çocuklarım sokakta rahatça yaşayabilsin, dolaşabilsin istiyorum. Herhangi bir kadın cinayeti haberine konu olmak istemiyorum. Yarın öbür gün bu tarikat yurdunun kapalı kapıları ardında çocuk cinayeti olsun istemiyorum. Birlikte tarikatlara karşı mücadele edelim istiyorum. Hiçbir çocuk kilitli kapılar ardından ölmesin, tacize, tecavüze uğramasın. Kadınlarımız özgürce dolaşsın, özgürce yaşasın, gençlerimiz karanlığa mahkum edilmesinler, kendilerini yalnız hissetmesinler diye buradayız” diye konuştu.

“Çocuklarımızı karanlığa mahkum etmesinler diye…”

Çocukları, gençleri ve kadınları karanlığa mahkum edemesinler diye, beraber mücadele çağrısı yapan Akdağ, “Son zamanlarda biliyorsunuz doğa ve hayvan katliamı da oldukça gündemde, bunlar olmasın diye buradayız. Kısacası, adını tarihe savaşarak yazmış bir mahallede, din kisvesi altında dini ticarete dönüştürmüş hiçbir tarikatın söz hakkı olmasını istemiyoruz. Burada beraber mücadele edelim. Çocuklarımızı, gençlerimizi ve kadınlarımızı karanlığa mahkum etmesinler diye beraber mücadele edelim istiyoruz. Burada beraber mücadele edelim!” şeklinde konuştu.

Muhabir: BATUHAN KAYA