ORÇUN BULDAÇ- Birlik Sağlık Sen Şube Başkanı Berna Boran, İzmir'de bulunan hastanelerde yaşanan yemek sorunlarıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Özellikle İzmir'de ve tüm Türkiye'de hastane yemeklerinin yenmeyecek hale geldiğini belirten Boran, "Ülkemizin her bir köşesindeki devlet hastanelerimizde yaşanan yemek ile ilgili sorunlar artarak devam etmektedir. Devlet hastanelerinin yemek hizmetleri acilen kamulaştırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına verilen değer bu mu?

İzmir'de 22 Ağustosta Ödemiş, Bayındır, Beydağ hastanelerine verilen yemekten olduğu düşünülen ve personellerde görülen çok sayıdaki ishal vakaları, Torbalı Devlet Hastanesi'nde çorbadan çıkan kurtlardan dolayı imha edilen çorba ve yemek şirketine kesilen ceza, Menemen, Aliağa, Foça devlet hastanelerindeki öğle yemeğinin saat 12:00'de verilmesi gerekirken 13:00 - 13:30'da yemeğin dağıtılmaya başlanması gibi birçok sorunun yaşandığını belirten Boran, "Genel olarak hastane yemeklerinin doyurucu olmaması, hijyenik olmaması, yemeklerin kalitesiz olması ve daha bilmediğimiz pek çok yemek sorunu hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarımıza verilen değeri ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.

Acilen kamulaştırma gerekiyor

Aynı yemeklerden hastanelerde yatarak tedavi gören vatandaşların da faydalandığını unutmamak gerektiğininin altını çizen Boran, " Görünen odur ki, devlet hastanelerinin yemek sorunu bitmeyecektir. Sağlık Bakanlığı tarafından yemek hizmetlerinin acilen kamulaştırılması gerekmektedir. Yani, çalışanlarımızın ve hastalarımızın yedikleri yemeklerin hastanelerimizin mutfaklarında kendi personellerimiz tarafından yapılması acilen gerekmektedir. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun kangrene dönmüş olan bu sorunu çözeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ