İzmir'de keşfedilmeyi bekleyen birçok yer vardır. Ancak bazı yerler doğal güzelliği ve tarihi özelliğinin yanı sıra bizim deneyimimizle ilişkili önem taşımaktadır. İşte o yerlerden biri Güzelbahçe ilçesine bağlı bir mahalle olan Maltepe'dir. Burada sevdiklerinizle mutlaka bir ortak nokta keşfedebileceksiniz. İster denize girin, ister bisiklet sürün, isterseniz de sevgilinizle gün batımı manzarası eşleğinde sakin anların keyfini çıkarın.

Maltepe Plajı

Tertemiz denize sahip Maltepe Plajı'nda üstelik ücretsiz şemsiye ve şezlong imkanı yer almaktadır. Hafif yosunlu denizi çoğunlukla taşlıktır. Çocuklu ailelerden ziyade genellikle gençlerin tercih ettiği plaj, Güzelbahçe yol güzergahında bulunmaktadır. Ufak ve sakin olan plajda özel işletmeler yer almamaktadır. Ancak hemen plajın arkasında market ve restoranlar vardır. Dalgalı denizi, temiz plajıyla tatilinizi keyif ve eğlenceyle tamamlayacaksınız. 

 

Deniz keyfinin ardından uzun ve huzurlu bir yürüyüş yapabileceğiniz sahil yolu bulunmaktadır. Genellikle balık tutmak isteyenler içinde durak noktalardan biri olan Maltepe'de tüm yorgunluğunuzu unutacak ve tazelenmiş hissedeceksiniz.

Maltepe nerede?

İzmir ilinin Güzelbahçe ilçesine bağlı bir mahalle olan Maltepe, tatilciler için adeta gizli bir cennettir. 2021 itibarıyla 5.154 kişilik nüfusa sahip olan mahallenin batısında Yalı, güneyinde Yaka mahalleleri, doğusunda Narlıdere ilçesi, kuzeyinde İzmir Körfezi bulunmaktadır. Mahallede beş adet plaj mevcuttur. Kolay ve hızlı ulaşıma sahip olması nedeniyle İzmir'de sık tercih edilen yerlerden biridir. 

Maltepe'ye toplu taşımayla nasıl gidilir?

Konumu itibariyle oldukça kolay ulaşılan Maltepe durağına varmak için öncelikle İzmir metrosunu kullarak Kaymakamlık durağında inmeniz gerekmektedir. Ardından kısa bir yürüyüş sonrası otobüs duraklarına ulaşabilirsiniz. 975 ve 983 numaralı otobüslere binebilirsiniz. Yaklaşık 15 dakikalık keyifli ve konforlu bir yolculuğun ardından Maltepe durağına varacaksınız.

Yol güzergahınızda kocaman Güzelbahçe levhasını gördüğünüzde inmek için düğmeye basabilirsiniz. Maltepe durağında ineceksiniz. Özel aracınız ile gitmek isterseniz aşağıda yer alan harita üzerinden kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz. Şimdiden keyifli anlar dileriz.

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi