YİĞİT SÜTCÜ - Yıldız Tilbe’nin tepki görmesine neden olan paylaşımı sanatçının X hesabından yapılmıştı. Paylaşımda “Saldıran hayvan gruplarına, bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya?“ İfadeleri yer almıştı. Bu paylaşımın ardından tüm Türkiye’de hayvanseverler ünlü sanatçıya tepki göstermişti. 

Konser öncesi protesto

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları da bu bağlamda, İzmir’de konser veren Yıldız Tilbe’yi protesto etti. Protesto eylemi, yasa sürecinde sosyal medya hesabından sokak hayvanlarının zehirlenmesi gerektiğini ifade eden bir paylaşım yapan Tilbe’nin 12 eylül tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek konseri öncesi gerçekleştirildi. 

Platform, adına yapılan açıklamayı Esra Yılmaz okudu. Açıklamada, “Sokak hayvanlarına karşı her şehirde artan şiddet ve katliam görüntüleri, Türkiye’yi bir işkence ve ölüm merkezi haline dönüştürdü. Başkentte çuvallar içinde bulunan parçalanmış köpekler, iktidarın kendisinden farklı olanları dışlamaya ve yaşam haklarını yok saymaya çalıştığını gösteriyor. İfade özgürlüğü bile artık yok sayılıyor.” ifadeleri yer aldı. 

Tüm renkleri savunacağız

Açıklamada “Yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz. Köpeklerimizle buradayız. Mahalle dostlarımızı barınaklara göndermeyecek ve ölüm çukurlarına gömmenize izin vermeyeceğiz. Çocukları eğitim sistemine terk etmeyecek, LGBTİ+’ları ve tüm renklerimizi savunacağız.” denildi.

İzmir'de konser öncesi protesto: Yıldız Tilbe istenmiyor

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ