Orçun Buldaç- Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) bünyesindeki ses kayıt stüdyosu, yenilenen yüzüyle Ege Üniversitesi öğrencilerine, müzik topluluklarına, korolara ve orkestralara hizmet veriyor.  Stüdyo aynı zamanda Ege bölgesinin en büyük alana sahip olma özelliğini taşıyan ses kayıt stüdyosu.

Sanatla ilgilenen herkese açık

Stüdyo hakkında açıklamalarda bulunan EÜDTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, “Stüdyomuz, gerek üniversitemiz öğrencilerine, akademisyenlerine ve idari çalışanlarına gerekse üniversitemizin dışından gelen tüm sanatçılara ve sanatla ilgilenen herkese açık olan ve 110 metrekare alanıyla Ege Bölgesinin en büyük stüdyosu olmasının yanı sıra özel tasarımlı fiziksel yapısı nedeniyle ses akustiği yönünden öne çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

Akustik mühendislerinden destek alındı

Stüdyonun sorumlu koordinatörü DTMK Öğr. Gör. Mehmet Hakkı Balamir ise, “Stüdyomuz öncelikle öğrencilerimize ‘müzik teknolojileri’ dersini vermek için kullanılıyor. Mix nasıl yapılır, plugin efektleri nasıl kullanılır, enstrümanlardan en verimli şekilde ses nasıl alınır, burada öğreniyorlar. Öğrenciler dışında stüdyomuzdan dışarıdan gelen müzisyenler de ücret karşılığında yararlanıyor. Stüdyonun inşa edilmesi safhasında akustik mühendislerinden yardım alındı. Stüdyomuz, yüz ölçümü olarak Ege Bölgesi’nin en büyük stüdyosu. Kontrol odası, kayıt odası ve kayıt odası içerisinde bir adet davul ve vokal odası olmak üzere üç bölümden oluşan stüdyomuz, senfoni orkestraları ve koroların talebine cevap verebilmektedir. Ayrıca gelişmiş teknolojiye sahip olan stüdyomuzun kayıt sistemi, 100 kanala kadar yapılacak kayıtları rahatlıkla ve sorunsuz bir biçimde desteklemektedir. Bu sayede hem kanal kayıtlar hem de hücum kayıtlar gerçekleştirilebilmektedir. Burada pek çok orkestranın ve sanatçının albüm ve tekli kayıtları gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Muhabir: Orçun BULDAÇ