İzmir'de yılın enleri, ödül töreniyle taçlanıyor. İzmiryılınenleri.com üzerinden yapılacak olan oylama sonucunda belirlenecek olan ödüller, 26 Ekim Cumartesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan İzmir Yılın Enleri Ödül Gecesi'nde sahiplerini bulacak. Fethi Sekin adıyla verilecek bir özel ödülünde yer alacağı törende, gecede yarışacak tüm kategoriler,  40 gün boyunca izmiryilinenleri.com internet sitesi oylaması ve 30 ilçede yüz yüze yapılacak anketler sonucu sahibini bulacak. İnternet sitesi üzerinden yapılacak oylama yılın enlerini %40 belirlerken, yüz yüze yapılan anket sonuçları ise %60 olarak belirleyici olacak.

Amacımız İzmir'i hak ettiği değere kavuşması

İzmir'in sesi sloganıyla çıkılan yolda düzenlenen bu ödül töreninin amacının İzmir'in hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, "İş dünyası, sanat ve basını her yıl güzel İzmir’imizde bir araya getirerek markalaşma adına adımlar atmak en büyük gayemizdir. Hem iş dünyamızın hem de İzmir’imizin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu tüm Türkiye’ye ve dünyaya göstermek istemekteyiz.

İzmir halkı sanatı, özgür basını ve özellikle müzik dünyasını çok yakından takip ederek adeta günlük yaşamının merkezine yerleştirmiştir.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.“ Bu sözden yola çıkmış ve her köşesi sanat kokan, Ege’nin incisi bu şehre de bu yakışır!

İzmir Yılın Enleri Ödül Gecesi bir ödül gecesinden ziyade; İzmir halkının sanata, basına ve müziğe verdiği değerin bir yansıması olacaktır. Çünkü; İzmir’de yaşayan herkes değer verdiği bu camiayı her zaman yanında görmek için sabırsızlanmaktadır. Sanat ve kültürün başkenti olan bu şehrin tercihleri çok önem taşımaktadır. İzmir halkı gecemize katılıp, bizleri yalnız bırakmayan herkesi bağrına basacaktır, unutmayacaktır." ifadeleri yer aldı.

İzmir Yılın Enleri Ödül gecesi 26 Ekim Cumartesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. İnternet sitesi üzerinden sürecek oylama 1 Eylül tarihi itibarıyla başladı ve 10 Ekim'e kadar sürecek.

Kaynak: Haber merkezi