Kadınları ve Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği (KAÇOK), İzmir’de düzenlediği “Kadına ve Çocuğa Dair Güçlü Adımlar” semineriyle önemli bir farkındalık etkinliğine imza attı. Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde gerçekleşen etkinliğe, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, gönüllü, kadın ve erkek katıldı. Av. Merve Aybar Güler ve Sosyolog Fulya Peynirci’nin konuşmalarıyla şiddet ve istismarla mücadelede dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

KAÇOK Başkanı Aslı, seminerde yaptığı konuşmada, derneğin kadın ve çocuklara hukuksal, psikolojik ve ekonomik destek sağladığını vurguladı. Toplumda kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele ederken yalnız olmadıklarını hissettirmek için yürüttükleri çalışmaların geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını belirtti.

Seminerde, KAÇOK’a destek veren gazeteciler Nevra Uçkaç ve Ece İçmez’e, derneğin kütüphane projelerine katkıda bulunan Pervin Akyar’a ödüller takdim edildi. Katkıda bulunan isimler adına Ege Orman Vakfı’na fidan bağışında bulunulması ise anlamlı bir jest olarak öne çıktı.

KAÇOK, sadece şiddetle mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda eğitim projeleriyle dezavantajlı çocuklara ve kadınlara da ulaşmayı hedefliyor. Mardin, Osmaniye ve İzmir gibi şehirlerde açılan kütüphanelerle, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanıyor. KAÇOK, her ay farklı mahallelerde kadınların haklarını anlatan etkinlikler düzenleyerek toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor.

Seminerin sonunda, kadınların haklarını bilen özgüvenli bireyler, çocukların ise cesur ve susmayan bireyler olarak yetişmesinin toplumun geleceği için kritik olduğu vurgulandı. Başkan Aslı, bu yolda daha yapılacak çok iş olduğunu belirterek, etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ