SEMRA İĞTAÇ- Kadın hakları, demokrasi ve adalet mücadelesi için düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Çalıştayı" bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde büyük bir katılımla başladı. Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği tarafından organize edilen etkinlik, kadınların sosyal ve siyasal hakları, kadın cinayetleri ve hayvan hakları gibi kritik konulara odaklanıyor.

Çalıştayın açılış konuşmasını Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği Başkanı Fatma Uguz gerçekleştirdi. Uguz, kadınların toplumsal hayatta karşılaştığı zorluklara dikkat çekerken, eşit haklar ve adalet için ortak mücadele çağrısında bulundu. Etkinlik, Lotus Ritim Topluluğu’nun etkileyici müzik performansı ve Hüsniye Çınar’ın kadın cinayetlerinden kadın haklarına uzanan kapsamlı sunumuyla büyük beğeni topladı.

Çalıştaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimlerden katılımcılar, sanat ve sinema dünyasından isimler yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Merve Doğan’ın üstlendiği etkinlikte, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Türk-İş Ege Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak ve iş insanı Candan Çilingiroğlu ilk oturumda önemli konuşmalar yaptı.

İkinci Oturum: Kadın cinayetleri ve çözüm yolları

12:30’da başlayan ikinci oturumun moderatörlüğünü CHP Denizli Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca üstlendi. Oturumda Karabağlar Belediye Bilgi Başkanı E. Helin Kınay, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Tülin Osmanoğulları ve DİSK 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin gibi önemli isimler kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Üçüncü Oturum: Tarih ve kadın hareketi

14:30’da başlayan üçüncü oturumda, moderatörlüğü avukat Türkan Aslan Ağaç yaptı. Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir Saraç, Diyarbakır Kayapınar Belediye Eş Başkanı Berivan Gülşen Sincar, Prof. Dr. Derya Berrak ve toprak emekçisi Fatma Doğan, kadın mücadelesinin tarihsel ve toplumsal boyutlarını ele aldılar.

Dördüncü Oturum: Yerel yönetimlerde kadınların rolü

16:00’da başlayacak son oturumda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, İzmir Baro Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Çetiner Özkan, yerel yönetimlerde kadınların rolü üzerine önemli konuşmalar gerçekleştirdi. Moderatörlüğü Feryal Güllüada’nın üstlendiği oturumda, kadın haklarının yerel yönetimlerde nasıl desteklenebileceği üzerine çözüm önerileri tartışılacak.

Kadın haklarına duyarlı herkesi bir araya getiren bu önemli çalıştay, katılımcılardan büyük ilgi gördü ve çözüm odaklı tartışmalarla toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ