Batuhan KAYA/İz Gazete- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir İl Temsilciliği, Bornova'nın Altındağ Mahallesi'nde babaları tarafından katledilen 3 çocuk için basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir İl Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, cinayetlerin sebebi olarak AKP iktidarını işaret etti.

Osmanoğulları açıklamasında, "Bu çocuklar yıllardır bu ülkeyi yönetin iktidarın aile politikaları yüzünden öldürüldü. Aile kutsaldır denildi, kutsal ailede kadınlara, 'Şiddete boyun eğ, karşı gelme, karşı gelirsen sen ve çocukların öldürülür' dediler. Bizim 6284'ümüz var dediler ama onu uygulamayıp kutsal ve güçlü aile politikalarını dile getirdiler. Biz, "kadınları ve çocukları güçlendirin" dedik, "bunu yapmazsanız sırtınızı sıvazladığınız erkek, kadın ve çocukları öldürür" dedik. Defalarca kez söyledik. Bu politikalardan vazgeçin!" İfadelerini kullandı.

AKP seyrediyor, biz buradayız

Kadın cinayetlerinin AKP iktidarı tarafından seyredildiğini ve önlem alınmadığını ifade eden Osmanoğulları, şu ifadeleri kullandı:

"Anne ciddi bir şekilde linç ediliyor. Bu ne kadar korkunç bir şey. Bütün kadınlara, "o ev içinde şiddete boyun eğin" mesajı veriliyor. Kimse kadınla empati yapmıyor, herkes sanıkla empati yapıyor. O kadın kardeşimizin evden neden gittiğini sormuyor. Buradan basına da sesleniyoruz, yok cinnet geçirdi yok kadın gittiği için bu cinayet oldu. Siz de bu cinayeti tetikliyorsunuz. Bu baba nasıl bu silaha ulaştı? Bu namlunun ucunda kadınların ve bebeklerin yüzü var. Bu vebal sizindir. 9 gündür Narin'i bulamıyorsunuz, 2018'de kaybolan Leyla'nın failleri yeterli cezayı alsaydı bu olmayacaktı. Kadınları da çocukları koruyamıyorsunuz. Buradan bütün kadınlara sesleniyoruz, korkmayın, Kadın Meclisleri var, korkmayın!

Buradan iktidara sesleniyoruz, 6284'ü uygulayın, aile politikanızdan vazgeçin. AKP seyrediyor, biz buradayız. Bütün kadın cinayetlerini durdurana kadar bu sokakları terk etmeyeceğiz"

Muhabir: Batuhan KAYA