İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat, eski eşi Serkan Yıldız tarafından ağır yaralandı. Olay, Polat’ın mesai arkadaşları arasında büyük üzüntü yarattı.

İz Gazete’ye konuşan 3 No’lu Kadın Komisyonu Üyesi Mine Bilir, “Mesai arkadaşımız için üzgünüz. Hiçbir kadın, cenneti bulmak için bir erkeğin cehennemine katlanmak zorunda değildir. Son günlerde ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri, taciz, tecavüz ve şiddet olayları hepimizi derinden yaraladı. Artık hiçbirimizin can güvenliği olmadığı gözler önüne serildi. Özge Polat’ın eşi tarafından silahlı saldırıya uğraması, yaşadığımız travmanın bir başka boyutunu ortaya koydu. Adalet sisteminin, kadınları koruma görevini yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.

Kadın cinayetlerine acil müdahale gerekiyor

Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Serap Yılmaz ise, özellikle son bir hafta içinde meydana gelen kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Hükümetin bir an önce bu duruma el atması gerekiyor. Özge’nin durumu maalesef stabil değil. Biz kadınlar özgürce sokaklarda dolaşmak ve sesimizi duyurmak istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar uygulanması şart.” ifadelerini kullandı.

Bu olay, Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarına karşı derin bir öfke ve üzüntü yaratırken, kadın hakları savunucuları, adalet sisteminin daha etkili ve koruyucu olması gerektiğini vurguladı. Özge Polat’ın sağlık durumu ise hastanede tedavi altına alınmış durumda ve ciddiyetini koruyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ