İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İZDOĞA şirketi vatandaşlar için çeşitli turlar düzenliyor. Bu turlardan biri de Flamingo Yolu Otobüs Turu.

120 dakika süren tur her cumartesi ve pazar günü yapılıyor. Tur saatleri ise 19:00 ile 21:00 saatleri arasında. Ancak tur saatleri mevsimlere göre değişiklik gösterebiliyor.

Otobüs turu iki farklı rotadan oluşuyor. Bunlar Güney Gediz Deltası ve Orta Gediz Deltası.

Güney Gediz Deltası turları Sasalı Doğal Yaşam Parkı'ndan hareket ediyor. Kaklıç Kavşağı'ndan deltaya giriş yaparak sazlıklar, ılgın çalılıkları ve deniz börülceleri arasında ilerliyor. Delta'nın kıyı bataklıklarında beslenen flamingoları görmeye başladıktan sonra Manya Burnu'nda İzmir Körfezi'nin birbirine en yakın olduğu noktada durup teleskop ve dürbünler eşliğinde gözlem yapılıyor ve tur sonlanıyor.

Rehber eşliğinde düzenlenen turda, Güney Gediz Deltası’ndaki biyoçeşitliliğe tanıklık edebilir, flamingoları, kara gagalı sumruları, küçük kerkenezleri ve daha binlerce kuşu gözlemleyebilirsiniz.

Kuşların yanı sıra çakal, tilki, yaban domuzu, yaban tavşanı gibi memeli türleriyle de karşılaşabileceğimiz bu tur, sizi UNESCO Dünya Mirası olmaya hazırlanan İzmir’in Gediz Deltası’nda eşsiz bir yolculğa çıkarıyor.

Orta Gediz Deltası turu

İkinci tur olan Orta Gediz Deltası turu da Sasalı Doğal Yaşam Parkı'ndan başlıyor. Sasalı'da bulunan ve binlerce yıldır tuz üretimi yapılan tuzlada, tuz tavalarının içinde beslenen ve dinlenen yüzlerce flamingo ile birlikte çok farklı kuş türünü görebileceğiniz yol üzerinden ilerleniyor. İzmir Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi'nde bir mola vererek kısa bir yürüyüş ile gözlem yapma şansına sahip olduktan sonra da tur sonlandırılıyor.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na nasıl gidilir?

Turların başladığı Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na gitmek için Karşıyaka İskele'den kalkan 777 numaralı otobüse binebilirsiniz. Ayrıca 751 numaralı Çiğli aktarma otobüsünü de kullanabilirsiniz.

Flamingo yolu otobüs turu fiyatı

Flamingo yolu otobüs turu fiyatı ise 125 TL olarak açıklandı. Tur için rezervasyon yaptırmak isterseniz https://izdogaturizm.com/tur/flamingo-yolu-otobus-turu linki üzerinden yaptırabilirsiniz.

Muhabir: Orçun BULDAÇ