20-28 Temmuz tarihleri arasında Dikili 75. Yıl Parkı'nda düzenlenecek olan 3. Dikili Kitap Günleri, 50 yazar, edebiyatçı ve gazeteci ile deneyimli siyasetçiyi 9 gün boyunca 23 farklı söyleşi ve imza gününde kitapseverlerle buluşturacak.

3. Dikili Kitap Günleri'nin onur konuğu ise 26. Genelkurmay Başkanı, Orgeneral İlker Başbuğ olacak. 3. Dikili Kitap Günleri, 20 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.30'da yapılacak açılışın ardından saat 21.00'da 26. Genelkurmay Başkanı, Orgeneral İlker Başbuğ'un “Cumhuriyet ve Aydınlanma” oturumuyla başlayacak.

Edebiyatın gücüne inanıyoruz

Her alanda aydınlık bir gelecek inşa etme gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, bir asrı deviren Cumhuriyetin, büyük zorluklar ve fedakarlıklarla kurulduğunu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bıraktığı Cumhuriyeti ileriye taşıma sorumluluğunun herkesin omuzlarında olduğunu söyledi. Aydınlık bir yüzyıla doğru ilerlerken, gençlere bırakılacak en önemli mirasın, özgür düşünce ve eleştirel bakış açısı olduğuna değinen Başkan Kırgöz, “Bu da ancak okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini aşılamakla mümkündür. Kitaplar, bilgiye açılan kapılar, ufkumuzu genişleten araçlardır. Gençlerimizi okumaya teşvik ederek, daha güçlü, daha bilinçli bir toplum inşa edebiliriz. 3. Dikili Kitap Günleri, kültür ve sanatın, edebiyatın ışığında buluşmamıza vesile olan önemli bir etkinlik. Kitap Günleri sadece kitapları ve yazarları bir araya getirmekle kalmayacak, aynı zamanda düşüncelerin ve hayallerin paylaşılmasına da vesile olacak. Her bir kitap, yazarının dünyasına açılan bir pencere, her bir okuyucu ise bu pencereden içeri giren bir misafirdir. İşte bu yüzden, edebiyatın gücüne inanıyor, kitapların aydınlattığı bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Başkan Adil Kırgöz, bu kapsamda Yayıncılar Kooperatifi’ne, 3. Dikili Kitap Günleri’ne katılarak Dikili’nin kültür sanat hayatına önemli bir ivme kazandıracak her biri birbirinden değerli yazarlara ve sanatçılara teşekkür etti.

3 yıldır bu köprünün üzerinde birlikte yürüyoruz

Aydınlık bir geleceğin inşasında kitabın, yazarların, sanatın ve edebiyatın olmazsa olmaz bir yeri olduğuna değinen YAYKOOP Başkanı Elif Akkaya ise; “Aydınlanma ağacımız büyüsün, dalları sonsuzluğa uzansın diye bu yıl da kitapla, denizle, sanatla, yazar ve aydınlarla 3. Dikili Kitap Günleri’nde buluşuyoruz. Etkinliğimizin ana teması olan ‘Aydınlık Bir 100 Yıla Doğru Türkiye’ çerçevesinde, Cumhuriyetimizin kazandırdığı değerlere, ülkemizin kültürel ve bilimsel gelişimine, hukukun, eğitim ve sanatın geleceğine dair pek çok konuya değineceğiz. Hep birlikte, fikirlerin ve düşüncelerin özgürce paylaşıldığı, bilgiyle donanmış bir gelecek için umut dolu bir yolculuğa çıkacağız. Kitaplar, insanlığın en önemli miraslarından biri ve bizi geçmişten geleceğe taşıyan en güçlü köprülerdendir. Yayıncılar Kooperatifi olarak, Dikili Belediyesi ile tam 3 yıldır bu köprünün üzerinde birlikte yürüyoruz. Okuduğumuz her kitap, öğrendiğimiz her yeni bilgi, paylaştığımız her düşünce, toplumumuzu daha da ileriye taşıyacak. Dikili Kitap Günleri’nde kitaplarla, yazarlarla ve birbirimizle kuracağımız her bağ, geleceğe atılmış bir adım olacaktır. Yayıncılar Kooperatifi olarak, sizleri bu yolculukta yanımızda görmekten onur duyuyoruz. Kitap dolu, aydınlık yarınlara birlikte yürümek dileğiyle...” ifadelerini kullandı.

Canlı yayınlanacak

3. Dikili Kitap Günleri kapsamında 21 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün de katılacağı programda; Nebil Özgentürk, Çimen Yalçın ve Müfit Can Saçıntı da yer alacak. “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programı Halk TV ekranlarında 75. Yıl Parkı’ndan canlı olarak yayınlanacak.

Dikili sanata doyacak

Etkinlik kapsamında Dikili Belediyesi’nin eğitici, bilgilendirici, eğlendirici atölye çalışmaları da çocuklarla buluşacak. Etkinlik süresince Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yıl boyunca eğitim alan piyano kursu öğrencileri ve çocuk korosu ile Latin Dansları Kursu Eğitmenleri de performans sergileyecek. Bağlama ve ses sanatçısı Burhan Yıldırım’ın da sahne alacağı  3. Dikili Kitap Günleri, Latin Müzik Topluluğu’nun konseriyle son bulacak.

Kaynak: Bülten