YİĞİT SÜTCÜ - Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesinin ardından, yasaya karşı çıkan Sivil Toplum Kuruluşları, eylemlerini devam ettiriyor. Tüm yurtta hayvan severler çeşitli eylemler ile bu yasanın geri çekilmesini isterken, özellikle sanatçılar da bu konuda büyük destek veriyor. Fakat kimi sanatçıların yaptıkları paylaşımlar ise büyük tepki topluyor.

Konser öncesi protesto

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları da bu bağlamda, İzmir’de konser verecek Yıldız Tilbe’yi protesto etmeye hazırlanıyor. Protesto eylemi, yasa sürecinde sosyal medya hesabından sokak hayvanlarının zehirlenmesi gerektiğini ifade eden bir paylaşım yapan Tilbe’nin 12 eylül tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek konseri öncesi gerçekleştirilecek. 

Şehrimizde istemiyoruz

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları Platformu, sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada “Hayvan düşmanı Yıldız Tilbe 12 Eylül perşembe günü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda konser verecek. İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları olarak sokaktaki hayvanları hedef gösteren “sözde“ sanatçı Yıldız Tilbe'yi şehrimizde istemiyoruz. Sokaktaki hayvanların yanında olan herkesi çağrımıza davet ediyoruz.“ ifadeleri kullanıldı.

Tepki çeken o paylaşım

Yıldız Tilbe’nin tepki görmesine neden olan paylaşımı sanatçının X hesabından yapılmıştı. Paylaşımda “Saldıran hayvan gruplarına, bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya?“ İfadeleri yer almıştı. 

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ