İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu plajlardan biri de İzmirlilerin sık tercih ettiği Gemi Suyu Mevki Halk Plajı. Peki Gemi Suyu Mevki Halk Plajı nerededir?  Gemi Suyu Mevki Halk Plajı'na nasıl gidilir?

Gemi Suyu Mevki Halk Plajı

İzmir'de birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Bu plajlar yazın günübirlik tatil planı yapan İzmirlilerin en sık ziyaret ettiği rotalar oluyor. Tatil planları yapılırken İzmirlilerin en çok zikrettiği rota şüphesiz Seferihisar plajları oluyor. Bu plajlardan biri de mavi bayraklı olma özelliğini elinde barındıran Gemi Suyu Mevki Halk Plajı. Diğer plajlara nazaran daha sessiz ve sakin bir cennet olan bu plajda deniz sığ ve daima soğuk. Turkuaz rengiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Plajın sahil şeridi taşlı bir yapıya sahip. Kızgın kumlarda keyif yapmayı hayal edenler için iyi bir seçenek olmadığı aşikar. Fakat burada deniz keyfi bir başka güzel. Denizin girişi birkaç adım boyunca taşlık, sonrası ise tamamen kumdan oluşuyor. Bir uyarıyı es geçmeyelim. Denizde bolca deniz kestanesi bulunuyor. Bunun için  yanınızda deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye edebiliriz. Denize atlayarak girmek isteyenler için bir platformun da bulunduğu bu plajda engelli rampası da var. Ötet yandan plajda tüm sezon boyunca cankurtaran hizmeti de sunuluyor. 

Gemi Suyu Mevki Halk Plajı giriş ücreti

Mavi bayraklı bir halk plajı olma özelliğini elinde barındıran bu plaja giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ayrıca burada şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. 

Gemi Suyu Mevki Halk Plajı nerededir, nasıl gidilir?

Gemi Suyu Mevki Halk Plajı, İzmir'in en sevilen tatil cennetlerinden olan Seferihisar ilçesinde, Tepecik mevkiinde yer alıyor. 

Ulaşım:  Seferihisar'ın Tepecik mevkiinde yer alan bu plaja ulaşım için 979 numaralı Ömür Beldesi-Seferihisar ve 986 numaralı Ürkmez-Seferihisar ESHOT otobüslerini kullanabilirsiniz. Bunun yanında Seferihisar ilçe merkezinden kalkan Tepecik dolmuşları da bir diğer ulaşım alternatifidir. 

Özel aracıyla bu plaja ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu mavi bayraklı cennet plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi