Sonbahar aylarının yaklaşıp, yaz döneminin sona ermesiyle düğün sezonu kapandı. Evlenmek isteyip henüz evlenemeyenler ise, sevdiklerine evlilik teklif etmenin yollarını aramaya başladı. İzmir; doğal ve tarihi güzellikleriyle oldukça romantik bir şehir. Şehirde, herhangi bir evlilik organizasyonuna gerek duyulmadan, yaratıcı evlilik teklifleri planlayabileceğiniz bölgeler mevcut. İzmir'de evlenme teklif edebileceğiniz, bölgeleri sizler için derledik. Peki, İzmir'de nerede evlilik teklif edilir? İzmir'de evlenme teklif edilecek yerler...

Şahin Tepesi

İzmir'in Buca ilçesinde yer alan Şahin Tepesi, şehrin en yüksek noktalarından biridir. Eşsiz manzarasıyla tüm İzmir ayaklarınızın altında olacak. Bu nedenle, Şahin Tepesi evlilik teklifleri için oldukça uygun bir noktadır.

Tarihi Asansör

Tarihi Asansör, İzmir'in Konak ilçesinde bulunmaktadır. İzmir'in sembol yapılanından biri olan tarihi asansör, deniz manzarasını ayaklarınızın altına taşımaktadır. Hem tarihi olarak anlamı olan bir nokta olmasıyla, hem de estetik yapısıyla dikkat çeken Tarihi Asansöz, meşhur Dario Moreno sokağında bulunmaktadır.

Bostanlı Seyir Gün Batımı Seyir Terası

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Bostanlı Gün Batımı Seyir Terası, özellikle güneş batarken, romantik bir atmosferde evlilik teklif etmek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Çevre restoranlarda geçirilen güzel vakitlerin ardından burada edilen sürpriz bir teklif "Evet" cevabını getirebilir.

Bayraklı Seyirtepe

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı'nda bulunan Bayraklı Seyirtepe, hem sahip olduğu restoranıyla, hem de manzarasıyla görülmeye değer. İzmir'i seyredebileceğiniz, Hatıra Ormanı'nı gözlemleyebileceğiniz bu bölge, evlenme teklif etmek için güzel bir alan.

Alaçatı sokakları

İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Alaçatı, Türkiye'nin markalaşmış bölgelerinden biri. Taş evleriyle, rengarenk yapılarıyla ve çiçeklerle dolu sokaklarıyla bir kartpostaldan fırlamış gibi. Çeşitli restoranlarıyla, yöresel lezzetleriyle, plajlarıyla öne çıkan Alaçatı, teklifiniz için farklı bir atmosfer oluşturabilir.

Konak Pier restoranları

İzmir'in Konak ilçesinde, uzun bir liman üzerine kurulu olan Konak Pier, tarihi bir yapı olmasının dışında, günümüzde alışveriş merkezi olarak hizmet vermektedir. Liman üzerinde bulunan restoranların her biri, denize nazır konumdadır. İzmir'in 'karşı yakasını' uzaktan gözlemleyebileceğiniz, deniz manzarasının tadını çıkartabileceğiniz bu alan, evlilik teklifleri için uygundur.

Balçova Teleferik

İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan teleferik, inanılmaz bir doğa harikasına doğru yol almaktadır. Balçova Teleferik Tesisleri, yemyeşil doğasıyla öne çıkmaktadır.  İzmir'i kuş bakışı seyredebileceğiniz bu alan, çeşitli fotoğraf alanlarına ve restoranlara da ev sahipliği yapmaktadır.

İnciraltı Kent Ormanı

İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan, şehrin akciğerlerinden biri olarak tanımlanan İnciraltı Kent Ormanı; yemyeşil doğasıyla, rengarenk çiçekleriyle ve sahiliyle dikkat çekmektedir. Uzun yürüyüş yollarına, dinlenme alanlarına sahip olan orman, akşam saatlerinde oldukça romantik bir atmosfere bürünür.

Efes Antik Kenti

Efes, İzmir'in bugünkü Selçuk ilçesinin 3 km uzağında bulunan, antik  bir Yunan kentidir. M.Ö. 3000'li yıllara dayanan tarihiyle Efes Antik Kenti, birçok antik ve tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi dokusuyla dikkat çeken bu bölge, evlilik teklifini farklı bir konseptle birleştirmek isteyenler için ideal bir nokta.

Kaynak: HABER MERKEZİ