Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir; kültürüyle, doğal ve tarihi güzellikleriyle, şehir dokusuyla, sahilleriyle öne çıkan bir kenttir. Bunun dışında İzmir, sosyal imkanlarıyla da dikkat çekmektedir. Bu bağlamda, İzmir'in spora ve sporcuya önem veren bir şehir olduğu söylenebilir. Şehrin çeşitli bölgelerinde halkın kullanımına açık, ücretsiz spor alanları mevcuttur. Bu spor alanları yazmakla bitmese de, şehir içi ulaşımla kolayca erişebileceğiniz spor alanlarını bilmek, günlük hayatınıza artı katacaktır. Peki, İzmir'de nerede spor yapılır? İzmir'de spor yapılacak yerler...

Şehit Hakan Ünal Parkı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yer alan bu park, Salhane İZBAN istasyonuna da yakındır. Oldukça geniş bir alana kurulan bu park, içerisinde pek çok spor aletine, top sahasına ev sahipliği yapmaktadır. İzmir'de sıklıkla tercih edilen yeşil alanlardan biridir.

Bostanlı Rekreasyon Alanı

Karşıyaka ilçesine bağlı olan Bostanlı, Gün Batımı Seyir Terası ile ve sahili ile dikkat çekmektedir. Tüm bu güzelliklerin yanında; bölgenin sahip olduğu bu rekreasyon alanı, çok sayıda basketbol sahasına ve tenis kortuna sahiptir.

Narlıdere Aytaç Sefiloğlu Parkı

Geniş bir yeşil alana sahip olan bu park, aynı zamanda basketbol sahalarına ve çocuk parklarını içerisinde barındırır. İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan park, bölge halkı tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı

İzmir'in Bornova ilçesinde yer alan bu alan, uzun koşu pistleriyle dikkat çekiyor. Koşu pistlerinin yanısıra yemyeşil bir manzaraya, mavi bir gölete sahip olan bu rekreasyon alanı, çeşitli sahaları bünyesinde barındırmaktadır.

Buca Hasanağa Bahçesi

Hasanağa Bahçesi, İzmir'in Buca ilçesinde yer alan geniş bir alandır.  Bahçe, basketbol alanlarına sahiptir. Bunun yanısıra Hasanağa Bahçesi'nde pek çok alanda sportif faaliyetler düzenlenmektedir.

Bornova Macera Parkı

İzmir'in Bornova ilçesinde, kayalık bir alan üzerine inşa edilen macera parkında açık hava sporlarının dışında; kaya tırmanışı, dağcılık, zipline, tırmanma duvarı vb. aktiviteleri gerçekleştirme alanları bulunmaktadır.

Çiğli Sasalı  Piknik Alanı

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan bu alan, yemyeşil alanlarıyla öne çıkan bir parktır. Parkta, bisiklet sürmek için çeşitli alanlar bulunur. Bunun dışında, doğa yürüyüşü ve koşu yapmak için oldukça uygun olan bu park Doğal Yaşam Merkezi'ne de oldukça yakındır.

Kaynak: HABER MERKEZİ