İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan vatandaşlar için ücretsiz etkinlikler düzenliyor. Sinema etkinlikleri düzenleyen Belediye, Arabada Film Keyfi ile de vatandaşlara nostalji yaşatıyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen arabada film keyfi etkinliği İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda gerçekleşiyor.

Geleceğe Dönüş

Arabada film keyfi yaşamak isteyenler için gösterilecek ilk film Geleceğe Dönüş. Etkinlik 17 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek.

Geleceğe Dönüş filminin konusu: Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilim adamı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Çikolata Fabrikası'nın sahibi Wonka

Arabada sinema keyfi için vatandaşlara gösterilecek ikinci film ise Wonka. Film gösterimi 24 Ekim 2024 tarihinde düzenlenecek.

Wonka filminin konusu ise şöyle: Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"na dayanan film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka’nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpalarla nasıl tanıştığına odaklanıyor. Willy Wonka’nın en büyük hayali kendi çikolata dükkanını kurmaktır. Bu amaçla dünyanın dört bir yanını dolaşarak tekniğini geliştirir. Ancak onun hayallerine giden yolun önünde büyük bir engel vardır. Güçlü çikolata karteli, eksantrik Wonka'nın önüne pek çok engel çıkarır. Kartelin izni olmadan hiçbir şey yapamayan Wonka, bu durumun kendisini üzmesine izin vermez. Küçük Noodle ve tuhaf Umpa Lumpaların desteği ile Wonka, çikolatalarının insanlara ulaşması için her yolu dener.

Etkinlikler tamamen ücretsiz

Etkinlikler tamamen ücretsiz düzenleniyor. Araba ile film keyfi ise İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı'nda yaşanacak.

Etkinliğe sadece 200 araç katılabiliyor. Etkinliğe katılmak isteyenlerin https://www.izmir.art/ internet sitesi üzerinden başvuru yapması şart. Başvurusu tamamlanan kişilere ise SMS gönderiliyor. 200 araçlık kontenjan dolduktan sonra başvuru sistemi kapatılıyor.

Davetiyeler ise sadece internet üzerinden alınabiliyor ve girişte barkod olarak taranarak araçlar içeriye alınacak.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ