Yiğit SÜTCÜ-  Her yıl olduğu gibi milyonlarca genç, üniversiteye girebilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. Geçtiğimiz hafta, Yüksek Öğretim Kurumu’ndan yapılan açıklanmanın ardından puanlarını öğrenen gençleri, şimdi de tercih heyecanı bastı. Doğru tercih yapmanın en az sınav başarısı kadar önemli olduğu bu durumda, İzmir’de gençlerin ücretsiz faydalanabilecekleri bir etkinlik gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek etkinlik boyunca öğrenciler ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilecek.

Tüm üniversite temsilcileri ile yüz yüze görüşme imkanı

İzmir Unitercih Fuarı’nda, 2 ağustos tarihinde bitecek tercih süresi öncesi İzmirli öğrencilerin doğru tercih için tüm üniversitelerle aynı anda görüşebileceği bir etkinlik hazırlandı. İki gün sürecek fuar, öğrencilere tamamen ücretsiz. Öğrencilere fuarda, Türkiye genelindeki tüm vakıf ve devlet üniversiteleri, uluslararası öneme sahip dünya üniversiteleri ve dil okullarını ile yüz yüze görüşme imkanı sunuluyor.

Üniversite tercih fuarı

İzmir Unitercih Üniversite Tercih Fuarı’nda üniversitelerin fakülteleri, enstitüleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları, bölüm ve merkezlerinin yanı sıra, dikey ve yatay geçişler, burs olanakları, tavan ve taban puanlar gibi öneme sahip konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Fuar, veli ve öğrenci adaylarına; üniversitelerin fakülte bölüm başkanı ve  akademisyenlerine soru sorma ve rektörlerle tanışma ve konuşma fırsatı sağlıyor.

Bu yıl 8'incisi düzenleniyor

22-23 Temmuz 2024’te İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek fuar, saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuar yönetimi, öğrencilerin bu fuarı ziyaret etmeden önce web sitesinden kayıt yaptırmalarının, kapıda oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmek adına faydalı olacağını belirtiyor. Etkinliğe 40’ı aşkın üniversite ve 60’a yakın eğitim kurumunun katılması bekleniyor. Bu yıl sekizinci defa düzenlenen İzmir Unitercih Fuarı’ın yoğun ilgi görmesi bekleniyor

Muhabir: Yiğit Sütcü