Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinin yatırım atağı öğrenci yurduyla devam ediyor. Son dönemde aldığı bağışlarla örnek bir kampüs ortamına kavuşan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde yapımı devam eden yurt inşaatının yüzde 70’i tamamlandı.  Geçen yıl Gastronomi Akademisi’ni de Çeşme Turizm Fakültesine kazandıran Shipley-Altındağ ailesinin bağışlarıyla yapılan yurt iki katlı ve iki bloktan oluşuyor. 

Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde son iki yılda önemli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitemizin güzide akademik birimlerinden birisi de Çeşme’de bulunuyor. Daha önce Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu olarak eğitim veren bu birimimizi fakülte statüne kavuşturarak, çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn etmeyi sürdürüyoruz. Eğitim ve öğretim içeriklerini yenileyip akademik ve idari yapısını güçlendiriyoruz. Artık, Fakültemizden, turizm sektörüne uluslarası nitelikli ve donanımlı mezunlar yetişmeye başladı. Fakültemizin fiziki altyapısına yönelik önemli yatırımlar yaptık. Burada öğrencilerimiz barınma sorunu yaşıyordu. Yurt inşaatının tamamlanmasıyla birlikte barınma sorununu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Öğrencilerimizin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması çok önemli. Yeni yapılan yurt ile birlikte öğrencilerimiz ev konforunda ve güven içinde bir eğitim öğretim hayatı sürecekler. Son dönemde yapılan bağışlarla, Çeşme Turizm Fakültesinin atağa kalktığını büyük bir gururla ifade etmek isterim. Öğrenci yurdumuzun fakültemizin tercih edilebilirliğine önemli katkı sunacağına inanıyorum.  Rekor bağışla öğrenci yurdu yapımına vesile olan bağışçılara ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Temelinde özveri, başarı var

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise “Shipley-Altındağ ailesinin 1 milyon 400 bin dolarlık bağışıyla ve Bridge to Türkiye Vakfı'nın katkılarıyla Ege Üniversitesine kazandırılan,  Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Öğrenci Yurdu inşaatı, güneş gibi parlıyor.  Bu muhteşem eser ile gurur duyuyoruz. Heyecanlıyız, mutluyuz. Turizm Fakültemizin kampüsünde artık bir gurur tablosu var. Temelinde özveri, başarı ve gayret olan bir gurur tablosu bu” diye konuştu.  

Çeşme Turizm Fakültesini tercih ederek yerleşen öğrencilerin yasadıkları sorunların başında barınma geldiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde yürütülen öğrenci odaklı çalışmalar neticesinde Ege Üniversitesinde huzur ve barış dolu bir kampüs ortamı oluştu. Fakültemizin sorunlarından birisini barınma konusu oluşturuyordu. Fakülte yerleşkemizde sonuna yaklaştığımız yurt binamızın tamamlanması ile çok önemli bir sorunu da çözüme kavuşturmuş olacağız. Kampüsümüzün içerisinde otel konforunda güvenli, prestijli bir yurt imkânı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin barınma sorununu büyük oranda çözecek ve büyük bir kısmının tamamlandığı öğrenci yurdu inşaatımız için RıchardShipley, Feyza Altındağ Shipley, Feruzan Altındağ ve gece-gündüz çalışan mimarımız Murat Altındağ’a gönülden teşekkür ediyoruz ”dedi. 

Eylül ayında hizmete girecek

Yapılacak olan öğrenci yurdu ile ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr. Gültekin, “Eylül ayında tamamlanması planlanan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Özel Öğrenci Yurdu,  2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında  hizmete açılacak. Toplam bin 500 metrekare alanda, kız-erkek öğrenci yurdu olmak üzere iki bina bulunuyor.  Her binada 27 oda olmak üzere toplam 54 oda ve 108 öğrenciye hizmet verecek yurdun tüm odaları iki kişilik tasarlandı. Tamamı hibe yoluyla yapılacak yurt binaları, Çeşme Turizm Fakültesi tarafından işletilecek ve her yıl yönetim tarafından belirlenen,  ekonomik durumu yetersiz en az 5 öğrenciye ücretsiz konaklama imkanı da sağlanacak” diye konuştu.

Kaynak: Bülten