Semra İĞTAÇ- İzmirli sanatçı Yasemin Şimşek Tüzün, ödüllü performansıyla "Bebek-ler" oyununda ötekileştirilen kadınların hikayelerini sahneye taşıyor. 31 Ağustos'ta Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak olan oyun, üç kadının toplumla ve kendileriyle yüzleşmelerini etkileyici bir şekilde anlatıyor.

Ötekileştirilen kadınların sesi olmaya devam eden Yasemin Şimşek Tüzün, "Bebek-ler" adlı tek kişilik oyunuyla sahnelere geri dönüyor. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" seçilen, Rotary 1. Tiyatro Ödülleri'nde "En Başarılı Kadın Oyuncu" unvanını kazanan, Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri'nde 2018 ve 2015 yıllarında "En Başarılı Kadın Oyuncu" ve "En Başarılı Komedi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görülen Tüzün, bu kez seyirciyi Patlıcan bebek, Bez bebek ve Porselen bebek imgesiyle üç kadının dramına ortak ediyor.

Yönetmenliğini Yılmaz Tüzün'ün üstlendiği ve Handan Gökçek’in yazdığı oyun, toplum dışına itelenen, ötekileştirilen üç kadının hem kendi içsel dünyalarına hem de topluma karşı verdikleri mücadeleyi güçlü bir dille sahneye taşıyor. Kadınların hikayesi anlatılırken, erkeğin toplumsal, siyasal ve duygusal duygu durumlarına da ayna tutuluyor. Yasemin Şimşek Tüzün’ün ödüllü performansını izlemek için, 31 Ağustos Cumartesi saat 20.30’da Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde yerinizi almayı unutmayın.

Muhabir: Semra İğtaç