Semra İğtaç -1996 yılında Mithatpaşa Caddesi No: 628/1 Kardıçalı Apartmanı’nın alt katında açılan Karantina Sağlık Ocağı, apartman yöneticisinin şikayeti üzerine taşındı. Muhtar Hasan Baykal, sağlık ocağının açıldığı günden bu yana çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını belirtti. Baykal, "Emekli bir banka müdürü olan apartman yöneticisi, doktorların ana kapıdan girmesine ve hemşirelerin mekanı kullanmasına karşı çıktı. Zaten 4 doktor ve 4 hemşireyle hizmet veriyordu. Gelen hastalar nedeniyle mikrop bulaşacak diye endişe etti" dedi.

Apartman yöneticisinin taleplerinin zamanla arttığını söyleyen Baykal, "Apartmanın giriş kapısını kapatmamızı, sağlık ocağını tamamen kapatmamızı istedi. Bu durum, vali ve özel idare müdürüyle yaptığımız görüşmelerde de çözülemedi. Adam bir kalp krizi geçirdi, doktorlarımız müdahale ederek hayatını kurtardı ama yine de karşı çıkmaya devam etti" şeklinde konuştu.

Baykal, sağlık ocağı için uygun bir yer arayışının yıllardır sürdüğünü belirtti. "Rahmetli diş hekimi Ayşe Mayda, şu anki sağlık ocağının olduğu yeri bize aldı ve burası daha sonra aile hekimliğine dönüştü. Yaklaşık 6-7 yıldır sağlık ocağını daha uygun bir yere taşıma çabalarımız devam ediyor. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili çalışmalar yaptık, projeler çizdik, önceki dönem vali ve diğer yetkililere sunduk ama işler hep tıkandı" dedi.

Yeni vali atanmasının ardından durumu tekrar izah ettiklerini belirten Baykal, "Ancak yine vali değişti ve işler çözümsüz kaldı. Mahallede yaşlı nüfus fazla ve sağlık ocağının yokuşlu bir bölgede olması büyük sıkıntı yaratıyor. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor ama şu anda maalesef bir çıkış yolu bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mithatpaşa Mahallesi sakinleri, yıllardır süren bu sorunun bir an önce yetkililer tarafından çözülmesini bekliyor.

Muhabir: Semra İğtaç