Sinemaseverler için heyecan verici bir etkinlik olan 1. Ege Film Festivali, 11-13 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir'de gerçekleşecek. Festival, 11 ve 12 Ekim tarihlerinde Karabağlar Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde, 13 Ekim’de ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu'nda sinemaseverlerle buluşacak.

Temalar: Kent, Doğa ve İletişim

Festivalin ana temaları olan kent, doğa ve iletişim üzerine belgesel ve kısa filmler festivalde izleyicilere sunulacak. Festivalin amacı, film dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve sinema üretimlerini halkla buluşturmak. Festivalde ayrıca filmlerin yönetmenleriyle sinemaseverlerin bir araya getirileceği söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Handan Acar: Festival Koordinatörü

Festivalin koordinatörlüğünü Handan Acar üstleniyor. İzmir doğumlu olan Handan Acar, uzun ve kısa metraj filmler, belgeseller ve canlandırmalarla film dünyasında adını duyurmuş bir yapımcı, yönetmen, senarist, görüntü yönetmeni ve kurgu-montaj uzmanıdır. İlk uzun metrajlı filmi “Tepecik” semtin yaşam biçimini ve kentin dokusunu anlatır. 2023 yılında İzmir'de 5 film ile kadın filmleri gösterisi düzenleyen Acar, eserlerinde toplumsal konular ve ötekileştirme temalarına önem veriyor.

Festival Programı ve Jüri Üyeleri

- Handan Acar (Koordinatör, Ön Jüri)
- Hazal Orhon (Film ve Fotoğraf Sanatçısı-Ana Jüri )
- Sevcan Aytaç Sönmez (Ana Jüri)
- Hayri Çölaşan (Ön Kurul Jürisi)
- Ece Yirmibeş (Ön Kurul Jürisi) 
- ⁠Sertaç Koyuncu (Jüri) görev yapacak.

Başvuru ve Gösterim Detayları

Festival başvuruları 29 Ağustos 2024 tarihine kadar kabul edilecektir. Detaylara https://www.izmirbelgeselkisafilm.com.tr/ adresinden ulaşılabilir.
Gösterimler 11 ve 12 Ekim tarihlerinde Karabağlar Belediyesi’ne ait salonlarda, 13 Ekim’de ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait salonda gerçekleştirilecektir.

Muhabir: Semra İğtaç