İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Genel Kurulu’nun, suya zam yapılması için olağanüstü toplanacağı öğrenildi.  28 Haziran 2024’te (yarın) Büyükşehir Meclis toplantı salonunda gerçekleşecek genel kurulda suya yüzde 40 zam yapılması önerisi görüşülecek. Zam  önce plan ve bütçe komisyonu tarafından masaya yatırılacak. Son kararı meclis üyeleri verecek.

Haziran başında yüzde 25 indirim gelmişti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında suya indirim de yer alıyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 1 Haziran 2024 itibariyle 0-4 arası metreküp su fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapmıştı ancak indirimin üzerinden bir ay geçmeden yeni zam gündeme alındı.

En düşük İzmir olacaktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin yeni döneminin ikinci toplantısında Başkan Tugay “Bütçeyi bozmadan işleyişi bozmadan amacımız İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapmak” demişti.

İzmir’de güncel su fiyat tarifesi

Hali hazırdaki konut aboneleri için 0-4 arası metreküpü atık su bedeli ile birlikte 24,85 TL, 5-10 arası metreküpü atık su bedeli ile birlikte 33,18 TL, 10-20 arası metreküpü atık su bedeli ile birlikte 42,37 TL ve 21 üstü metreküpü ise atık su bedeli ile birlikte 79,33 TL.

Kaynak: HABER MERKEZİ