Semra İğtaç- Dilan Ateş, 7 yıldır Tarihi Asansör'de Dario Moreno Sokağı'nda esnaflık yapıyor. İz Gazete'ye şu açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz senelerde günde 2 bin-2 bin 500 turist ziyareti alan bu tarihi sokakta, bu sene maalesef tur sayılarında azalma oldu diyen Ateş şunları söyledi: "Gelen tur rehberlerine bu durumun nedenini sorduğumuzda ise tur otobüslerinin park alanı olmadığını ve bu sorunun giderilmediği için birçok turun Tarihi Asansör'ü programından çıkardığını üzülerek öğrendik.

Böylesine önemli turistik bir noktanın otobüs park alanı olmaması nedeniyle ziyaret almaması gerçekten hem İzmir markası hem de sokak esnafı için oldukça üzücü bir durum."

Metruk arsa önerisi

Yetkililere seslenen Ateş sözlerine şöyle devam etti: "Sokağın girişinde iki adet metruk arsa var. Belediyemiz bu arsaları satın alabilir veya kiralayabilir. Sadece tur otobüsleri için park alanı olabilir. Gelen otobüsler sadece 10 dakika kalıyor ve esnaftan alışveriş yapmaya vakti olmuyor.

Yetkililerden bu problemin giderilerek Dario Moreno Sokağı'nın hak ettiği yere ulaşması adına desteklerini rica ediyoruz."

Muhabir: Semra İĞTAÇ