İzmir'de bulunan Urla Malgaca Pazarı günümüzde adeta tarihin içerisinde alışveriş yapma imkanı sağlıyor. Genel olarak pazarda yer alan dükkanlar dededen toruna mantığı ile devrediliyor. Urla'nın uzun yıllardır alışveriş merkezlerinden biri olarak önem kazanan Urla Malgaca Pazarı, sadece alışveriş yapmak için değil, oradaki tarihi atmosferin deneyimlenmesi için bile mutlaka ziyaret edilmelidir. Peki Malgaca Pazarı nerede? Malgaca Pazarı'na nasıl gidilir?

İzmir’de tarihin canlandığı halk pazarı: Urla Malgaca Pazarı

Urla'nın en eski ticaret merkezlerinden birisi olan Malgaca Pazarı, eski zamanlardan beri Urla halkının ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Her gün kurulu olan bu pazar diğer yandan zaman içerisinde yok olan bazı iş kollarını da canlandırmaya çalışmaktadır. Bazı dükkan sahipleri dedelerinden devraldıkları mesleği canlandırmak amacıyla bu pazarda satış yapmaktadırlar. Bu meslek kollarından bazıları; kuyumcular, saat tamircileri, motor tamircileri ve kahvehanelerdir. Malgaca Pazarının bakımı ve korunması Urla Belediyesi tarafından sağlanmaktadır.  Yüzyıllar boyunca Malgaca Ovasının bol, zengin çeşitlikteki ve taze ürünleri ile nam salan bu Malgaca Pazarı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca Malgaca Pazarı’nı ziyaret etmişken hemen yanı başındaki Tarihi Arasta Çarşısı’nı da gezmenizi öneririz. Uzun yıllar bölgenin merkezinde yer alan ve günümüzde halen işleyen bu pazarlar sadece alışveriş mekanı olarak değil adeta tarihin içerisinde geziniyormuş gibi hissettirecektir.

Malgaca Pazarı nerede?

Eski adıyla Malkaça Pazarı olarak bilinen Malgaca Pazarı, İzmir ilinin Urla ilçesinde bulunan bir halk pazarıdır.

Malgaca Pazarı'na nasıl gidilir?

Urla bölgesinde en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan  Malgaca Pazarına 684-733-734-738-978-984-732-737-760-761 numaralı toplu taşıma hatları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi