İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı görevini üstleniyor. Bu koylardan biri de eşsiz güzelliğiyle ve iç açıcı görüntüsüyle Beyaz Kayalar Koyu. Peki Beyaz Kayalar Koyu nerededir? Beyaz Kayalar Koyu'na nasıl gidilir?

Beyaz Kayalar Koyu

Mordoğan İzmir'de son yıllarda en çok tercih edilen tatil rotalarından biri oluyor. Birbirinden güzel koy ve plajlara ev sahipliği yapan bu tatil beldesi İzmirliler için muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Mordoğan'ın en güzel koylarından biri de kesinlikle Beyaz Kayalar Koyu. Koy, kireç taşından oluşan falezlerinin beyaz olmasından dolayı yöre halkı tarafından bu şekilde adlandırılmıştır. Bu koyda denizin rengi genelde turkuazdır, kıyı kısmı genelde taşlıktır ancak denizin içerisine doğru ilerledikçe kum bir zemini vardır. Coğrafi olarak havuz şeklinde olduğu için su genelde dalgasız ve sakindir. Haftasonları kısıtlı oturma imkanı sebebiyle yer bulmakta zorlanabilirsiniz. 

Beyaz Kayalar Koyu giriş ücreti

Beyaz Kayalar Koyu'na giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Bu koy halkın kullanımına açık. Koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu sebeple tatil için bu noktayı tercih edecekseniz hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Beyaz Kayalar Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Beyaz Kayalar Koyu, İzmir'in Karaburun ilçesinin Mordoğan beldesinde, Mordoğan merkeze yaklaşık 1 km'lik uzaklıkta bulunuyor. 

Açık adresi ise şu şekilde: Mordoğan Mh, 515. Sk No:4, 35970 Karaburun/İzmir

Ulaşım: Bu koya ulaşım merkeze oldukça yakın olması sebebiyle kolaydır. Toplu taşıma ile koya ulaşabilirsiniz. 761 numaralı Karaburun-Urla ESHOT otobüsünü veya Karaburun merkezden kalkan Mordoğan dolmuşlarını kullanarak bu doğa harikasına rahatlıkla varabilirsiniz. Koya ulaşım için sıkça tercih edilen yöntemlerden biri de tekne kiralamadır.

Özel aracıyla Beyaz Kayalar Koyu'na gitmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Aşağıda bulunan haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak koya rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi