Yiğit SÜTCÜ- Bu yaz başta Akdeniz ve Ege bölgeleri için son derece sıkıntılı geçiyor. Yüksek hava sıcaklıkları başta orman yangınları ve sağlık sorunları gibi pek çok konunun gündemde olmasına sebep oluyor. Sıcak havaların olumsuz etkilediği alanlardan birisi de toplu taşıma. Özellikle otobüsle seyahat eden vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Eski otobüslerin durumu vahim

Yolcular özellikle ESHOT araçlarında, klimaların yeterli bir şekilde kullanılmaması sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sebebiyle toplu taşıma kullanan İzmirliler sıkıntılı yolculuklar yapıyor. Yeni model otobüslerde bu sıkıntı daha az yaşansa da özellikle eski model otobüslerde sıcaklık yolcuların kabusu oluyor.

Vatandaş isyan ediyor

Özellikle işe gidiş ve iş çıkışı saatlerinde yoğun olarak kullanılan Eshot otobüslerinde kapıların sürekli açılıp kapanması ve klimaların yeterli kapasitede kullanılmaması sebebiyle yolcular zor dakikalar geçiriyor. Vapur ve metro hatlarında bu sıkıntı minimum düzeyde yaşansa da özellikle yoğun hatlarda çalışan otobüslerde yolculuk yapan İzmirliler bu durumdan son derece şikayetçi.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ