İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin, İzmir’in turizm açısından bir köy gibi kalmaya devam ettiği eleştirisinde bulunarak, eski belediye başkanı Tunç Soyer döneminde başlayan tanıtım eksikliklerinin yeni yönetim döneminde de devam ettiğini vurguladı.

Korhan Bilgin, göreve geldikten sonra İzmir’in yurt içi ve yurt dışındaki turizm tanıtımının yetersiz olduğunu birçok kez dile getirdiğini belirtti. Bilgin, yeni belediye başkanından bu konuda farklı bir yaklaşım beklediklerini, ancak geçen altı aylık sürede hiçbir çalışma yapılmadığını ifade etti.

Turizm çalışmaları yok

Bilgin, İzmir turizmi, İzmir Limanı ve kruvaziyer turizmi konusunda belediye başkanının herhangi bir girişimde bulunmadığını ve kendilerinin de hiçbir toplantıya davet edilmediğini söyledi. Bu durumun İzmir turizmi için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi.

İzmir Ticaret Odası’nın turizme bütçe ayırmadığını ve İzmir Valisi ile yapılan görüşmelerin de sonuçsuz kaldığını belirten Bilgin, yurt dışı fuarlarına katılım konusunda destek beklediklerini, ancak bu konuda da herhangi bir adım atılmadığını kaydetti.

İzmir köy kalıyor

İzmir’in turizm açısından bir köy gibi kalmaya devam ettiğini söyleyen Bilgin, İzmir’de yeni turistik destinasyonların kazandırılması ve mevcut olanların, özellikle Kemeraltı ve Agora’nın yurt dışında tanıtılması gerektiğini vurguladı. Bu konudaki eksikliklerin İzmir turizmine büyük zarar verdiğini ifade etti.

Muhabir: Semra İğtaç